Uusiin ulottuvuuksiin peilittömien Nikon-järkkäreiden superteleobjektiivilla

Nikkor Z 400mm f/2.8 TC VR S on peilittömiin Nikon Z -järjestelmäkameroihin ja etenkin Z9-runkoon kehitetty 400 mm:n superteleobjektiivi. Suuren f/2,8-valovoiman, sisäänrakennetun 1,4x-telejatkeen ja ilmiömäisen automaattitarkennuksen ansiosta se soveltuu vaativimmallekin urheilu- ja luontokuvaajalle.

Nikkor Z 400mm f/2.8 TC VR S on ensimmäinen peilittömien Z-kameroiden objektiivi, jossa käytetään Nikonin uutta, optisella abs-enkooderilla varustettua Silky Swift Voice Coil Motor (VCM) -tarkennusjärjestelmää. Sen ansiosta tarkennusautomatiikka toimii nopeammin ja hiljaisemmin ja seuraa tunnistaa sekä seuraa kohteita tarkemmin.

Se on myös ensimmäinen Z-objektiivi, jossa Nikonin uusi Meso Amorphous -pinnoite tarjoaa parhaan heijastukseneston Nikkor-objektiivien historiassa. Uuden pinnoitteen nanohiukkasia pienempien hiukkasten ansiosta kuva on Nikonin mukaan täydellisen selkeä myös silloin, kun kuva-alueella on useita suoran valon lähteitä. Nikonin fluoripinnoite suojaa etuelementtiä. Kaikki liikkuvat osat on tiivistetty pölyä ja kosteutta vastaan.

Sisäänrakennetun 1,4x-telejatkeen avulla kuvakulman saa vastaamaan 560 mm:n kino-optiikkaa. Valovoima on silloin f/4,0. Optisen kuvanvakaimen tehoksi luvataan 5,5 valotusaskelta yhdessä telejatkeen kanssa.

Objektiivi on edeltäjiään kevyempi ja sen painopiste on takana, mikä auttaa pitämään kameraa tukevasti käsissä. Irrotettava jalustajalka takaa optimaalisen tasapainon, kun objektiivi on kiinnitetty jalustaan. Fn-renkaalle, Fn-painikkeille, tarkennusrenkaalle ja äänettömälle ohjausrenkaalle pystyy määrittämän eri toimintoja. Tarkennusetäisyydet voi tallentaa muistin asetuspainikkeeseen.

Luonto- ja urheilukuvaajia kiinnostava Nikkor Z 400mm f/2.8 TC VR S on tulossa myyntiin kevään aikana noin 15 500 euron hintaan. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.