Nikonin pienellä ja kevyellä 800 mm:n supertelellä saa laadukkaita kuvia myös käsivaralta

Nikkor Z 800mm f/6.3 VR S on ulottuva, kestävä mutta silti kevyt S-sarjan objektiivi peilittömiin Nikon Z -runkoihin. Olipa kyse linnuista, villieläimistä, lentokoneista, moottoriurheilusta tai talviurheilusta, objektiivi nostaa kaukaisetkin kohteet selkeästi esiin. Kuvaaja voi seurata jopa arvaamattomasti liikkuvia kohteita 800 mm:n polttovälillä sujuvammin kuin koskaan aikaisemmin ja koetella luovuutensa rajoja vakaasti käsivaralta kuvattaessa, lupaa Nikon.

Valmistaja kehuu 800 mm:n objektiivin erottelukykyä ilmiömäiseksi, ja sen luvataan tuovan vaikeasti kuvattavien kohteiden kaikkein pienemmätkin yksityiskohdat esiin. Kuva on terävä niin valokuvia otettaessa kuin videoita kuvattaessa, ja automaattitarkennus toimii Nikonin mukaan poikkeuksellisen nopeasti, sujuvasti ja luotettavasti.

Objektiivin oma optinen vakain toimii yhdessä Z9-rungon kennoa liikuttavan vakaimen kanssa ja mahdollistaa kuvauksen jopa 5,5 valotusaskelta pidemmillä suljinajoilla. Superteleobjektiiviin voi liittää myös Z-telejatkeita, joilla ulottuvuuden voi laajentaa 1 120 mm:iin tai 1 600 mm:iin.

Z-bajonettiin ja Phase Fresnel (PF) -linssielementtiin perustuvan tasapainoisen ja kevyen rakenteen ansiosta Nikkor Z 800mm f/6.3 VR S -objektiivilla voi kuvata käsivaralta luottavaisin mielin. Objektiivi on noin 2,3 kiloa kevyempi ja 16 prosenttia lyhyempi kuin sen F-bajonetilla varustettu versio. Painopiste on lähempänä kameran runkoa, mikä helpottaa sujuvaa panorointia ja pysäytystä. Säätimet voi mukauttaa.

Sietää kuvausreissun rasitukset

Edistyksellinen sääsuojaus suojaa sekä objektiivia että kameraa. Kaikki liikkuvat osat on tiivistetty pölyä ja kosteutta vastaan, ja objektiivin kiinnikkeessä oleva kumitiiviste suojaa sekä objektiivia että kameraa.

Objektiivin mukana toimitettavassa HB-104-vastavalosuojassa on liukuva vapautusvipu, joka mahdollistaa suojan irrottamisen yhdellä kädellä. Suotimille on integroirtu paikka.

– Tämä uusi 800 mm:n objektiivi tarjoaa valokuvaajille jännittäviä uusia mahdollisuuksia. Pitkällä objektiivilla otettavien kuvien onnistuminen ei enää ole kiinni kolmi- tai yksijalkajalustan joustavuudesta. Tämän uuden superteleobjektiivin merkittävästi pienemmän koon ja painon ansiosta kannettavuus ja käsiteltävyys ovat aivan omaa luokkaansa. Sinulla on enemmän mahdollisuuksia ottaa kuvia vaikeissa tilanteissa tai käyttää perspektiivejä, jotka eivät ennen olleet mahdollisia, toteaa Rob Harmon, Senior Commercial Lead, Nikon Northern Europe.

Nikkor Z 800mm f/6.3 VR S tulee kauppoihin huhtikuun lopulla noin 7500 euron hintaan. Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.