Sony FE 24-70mm F2.8 GM II on luokassaan maailman pienin ja kevein objektiivi

Pieni koko ja keveys ovat erityisen tärkeitä Sonyn A7-sarjan runkojen kanssa, koska nekin ovat kinokoon kameroiksi poikkeuksellisen pieniä. Uusi objektiivi loistaa myös monilla muilla osa-alueilla, kuten kuvanlaatu, tarkennuksen nopeus ja luotettavauus sekä ergonomia.

Kuvanlaadun luvataan haastavan kiinteän polttovälin objektiivit. Optinen rakenne sisältää viisi asfääristä linssiä, joista kaksi on erittäin tarkkaa xa-elementtiä (extreme aspherical). Mukana on myös kaksi ed-elementtiä (extra-low dispersion) ja kaksi super ed -elementtiä. Yhdessä uuden kelluvan tarkennusmekanismin kanssa ne pitävät vääristymät kurissa kaikilla zoom- ja aukkoarvoilla.

Sony FE 24-70mm F2.8 GM II tarkentaa valmistajan mukaan selvästi aiempaa mallia nopeammin ja luotettavammin. Objektiivi tarkentuu lyhimmillään 21-30 cm:n päähän ja siinä on säätörenkaat käsintarkennusta ja aukon asetusta varten. Himmennin on lukittavissa, ja videokuvaajat voivat säätää sitä myös portaattomasti. Sivussa sekä päällä on ohjelmoitavat painikkeet.

Objektiivi painaa 685 grammaa, eli 20 prosenttia vähemmän kuin edeltävä versio. Pituus on sekin kutistunut 16 mm ja kokonaistilavuus noin 18 prosenttia.

Sony FE 24-70mm F2.8 GM II tulee kauppoihin toukokuussa noin 2500 euron hintaan. Lisätietoja saa valmistaja suomenkielisiltä kotisivuilta.