Sony WH-1000XM5 nostaa kuulokkeiden melunvaimennuksen uudelle tasolle

Sony WH-1000XM5 -kuulokkeissa sovelletaan Sonyn tähän mennessä tehokkainta vastamelutekniikkaa. Sisällä on kaksi suoritinta, jotka ohjaavat kahdeksaa mikrofonia. Näin kuulokkeet vaimentavat taustahälyä entistäkin paremmin erityisesti korkeilla taajuuksilla ja keskitaajuuksilla. Lisäksi melunvaimennus optimoidaan automaattisesti ympäristön mukaan.

Uusi ja kevyt 30 mm:n kuuloke-elementti on valmistettu hiilikuitukomposiittista. Se parantaa korkeiden äänten toistoa ja tuottaa valmistajan mukaan luonnollisemman soinnin. Kaapelit ja komponentit on kiinnitetty lyijyttömällä juotteella, joka sisältää myös kultaa parhaan johtavuuden takaamiseksi.

Sonyn ldac-äänenkoodaustekniikan ansiosta kuuntelija voi nauttia korkealaatuisesta äänestä joko kaapelin kanssa ja ilman. Musiikki restauroidaan high resolution audio -tasolle käyttämällä Dsaa Extreme -tekniikkaa, joka skaalaa digitaalisia musiikkitiedostoja reaaliajassa. Kuulokkeet ovat 360 Reality Audio -sertifioituja, joten kuuntelija voi nauttia myös kolmiulotteisesta tilaäänestä.

Selkeä ja häiriötön puheluääni

Sony WH-1000XM5 hyödyntää neljää mikrofonia ja tekoälypohjaista kohinanvaimennusta, jotka nostavat puheluäänen esiin ilman häiriöitä. Uusi tuuliääniä vaimentava rakenne puolestaan minimoi tuulen suhinan puheluiden aikana. Näin vilkas katu tai meluisa työympäristö voi olla täydellinen paikka puheluille ystävien tai työtovereiden kanssa.

Muotoilua on uudistettu merkittävästi edeltäviin malleihin verrattuna. Kuulokkeet viimeistellään pehmeällä nahalla ja sangassa on portaaton liukusäädin. Uuden synteettisen soft fit -nahkamateriaalin ansiosta paine korvilta vähenee, mutta kuulokkeet estävät silti ulkoisen melun tehokkaasti.

Helposti hallittavissa

Adaptive Sound Control -toiminto räätälöi äänen automaattisesti tilanteeseen ja ympäristöön sopivaksi. Se osaa tunnistaa kuuntelijan suosimat paikat ja säätää ympäristön ääniasetukset sen mukaan. Quick Access -toiminnolla voi puolestaan määrittää kuulokkeet jatkamaan vaikkapa Spotify-toistoa kahdella tai kolmella napautuksella älypuhelimeen koskematta.

Musiikkia voi kuunnella turvallisesti, koska Sony Headphones Connect -sovellus vertaa kuulokkeiden tallentamia äänenpainetietoja Maailman terveysjärjestön (WHO) suosituksiin. Kuuntelija saa halutessaan välittömiä ilmoituksia, jos äänitasot ovat liian korkeita.

Speak-to-Chat-ominaisuuden avulla voi käydä lyhyitä keskusteluja poistamatta kuulokkeita korvilta. Kun kuuntelija puhuu, Speak-to-Chat keskeyttää musiikin ja päästää läpi ympäristön äänet. Keskustelun päätyttyä melunvaimennus aktivoituu uudelleen ja musiikki jatkuu automaattisesti. Lisäksi musiikin toisto keskeytyy automaattisesti, kun kuulokkeet otetaan korvilta.

Sony WH-1000XM5 -kuulokkeet ovat Google Assistant- ja Alexa -yhteensopivia. Ne auttavat päivittäisissä askareissa ja tarjoavat hands free -toimintoa liikkeellä ollessa. Ääniavustajan voi aktivoida sanomalla ”Ok Google” tai ”Alexa”.

Vaivaton pariliitos

Sony WH-1000XM5 -vastamelukuulokkeet voi yhdistää kahden bluetooth-laitteen kanssa samanaikaisesti. Kuulokkeet myös tunnistavat, mistä laitteesta puhelu tulee, jolloin se yhdistyy välittömästi oikeaan laitteeseen. Laitteiden välillä voi myös vaihdella yhdellä napin painalluksella.

Kuulokkeet tukevat Googlen uutta Fast Pair -ominaisuutta, jonka avulla pariliitoksen voi muodostaa Android-laitteiden kanssa vaivattomasti. Kuuntelija voi myös helposti paikantaa, mihin kuulokkeet on viimeksi jätetty. Swift Pair -tuki helpottaa kuulokkeiden yhdistämistä Windows 11 tai Windows 10 -laitteisiin.

Akku riittää peräti 30 tunnin kuunteluun vastamelu kytkettynä. Kolmen minuutin pikalataus usb-virransyötön avulla (pd) tuottaa peräti kolme tuntia lisää kuunteluaikaa.

Valmistettu ympäristö mielessä pitäen

Kuulokkeiden pakkaus on täysin muoviton. Tuotelaatikko syntyy kierrätetyistä ja kestävistä materiaaleista, jotka on kehitetty varta vasten Sonylle. Itse kuulokkeissa on myös käytetty kierrätettyä muovimateriaalia autojen osista.

Kuulokkeiden mukana tulee kätevä kantolaukku, jonka voi taittaa ohuemmaksi säilytystä varten.

Hinta ja saatavuus

Sony WH-1000XM5 -kuulokkeet maksavat noin 500 euroa ja ne tulevat myyntiin toukokuun 2022 lopulla. Väriksi voi valita mustan tai platinahopean. Lisätietoja löytää valmistaja suomenkielisiltä kotisivuilta.