Sony WH-1000XM4 sisältää valmistajansa tehokkainta vastamelutekniikkaa

Sony WH-1000XM4 on neljäs versio testeissä menestyneestä 1000X-sankakuulokemallistosta. Uusin malli on perinyt pidettyjä ominaisuuksia edeltävästä WH-1000XM3:sta. Lisäksi mukaan on tullut uusia älyominaisuuksia, joiden avulla musiikinkuuntelua voi personoida. Myös aktiivista melunvaimennusta säädetään automaattisesti ympäristöön sopivaksi perustuen kuuntelijan omiin mieltymyksiin.

Sony WH-1000XM4 tarjoaa valmistajansa edistyksellisintä vastamelutekniikkaa, joka vaimentaa aiempaa tehokkaammin keski- ja korkeataajuisia ääniä. Molemmissa korvakupeissa on kaksi mikrofonia, joita käytetään melunvaimennuksessa.

Sonyn Dual Noise Sensor -tekniikka sieppaa ympäristön äänet ja kulkettaa datan HD Noise Cancelling Processor QN1- suorittimeen. Uusi Bluetooth Audio SoC (System on Chip) -toiminto tunnistaa taustamelun ja käsittelee sekä kuunneltavaa ääntä että taustamelua yli 700 kertaa sekunnissa. Uuden algoritmin avulla HD Noise Cancelling Processor QN1 pystyy muokkaamaan melunvaimennustasoa reaaliajassa. Näin kuuntelija pystyy valmistajan mukaan uppoutumaan musiikkiin ja muuhun kuuntelemaansa sisältöön ilman häiriötekijöitä.

Ääntä kaikista suunnista

Immersiivinen kuuntelukokemus 360 Reality Audio toimii myös WH-1000XM4 -kuulokkeissa. Sitä varten kuulokkeet yhdistetään Android-puhelimeen tai iPhoneen, joissa on asennettuna 360 Reality Audiota tukeva sovellus. Sen jälkeen musiikki tuntuu kuuluvan kaikista suunnista, eikä ainoastaan oikealta ja vasemmalta. Kuuntelukokemusta voi lisäksi personoida Sony Headphones Connect -sovelluksella.

Älykkäämpää musiikinkuuntelua

Adaptive Sound Control on Sony WH-1000XM4 -kuulokkeiden älykäs toiminto, joka tunnistaa kuuntelijan sijainnin ja säätää ympäristön ääniä käsittelevät asetukset sen mukaan. Ajan myötä Adaptive Sound Control oppii tunnistamaan paikkoja, joissa kuuntelija vierailee säännöllisesti, kuten työpaikan, kuntosalin tai lempikahvilan, ja muokkaa ääniasetuksia sen mukaisesti. Kuuntelija voi listata usein vieraillut paikat sekä haluamansa asetukset Sony Headphones Connect App -sovelluksen kautta, ja kuulokkeiden asetuksetkin päivittyvät automaattisesti sijainnin mukaan.

Ympäristön äänet kuuluviin

Sony WH-1000XM4:n uusi Speak-to-Chat-ominaisuus antaa mahdollisuuden käydä lyhyitä keskusteluja ottamatta kuulokkeita pois päästä. Se on kätevää esimerkiksi kahvilassa tilausta tehdessä. Kuuntelijan tarvitsee vain sanoa jotain, minkä jälkeen kuulokkeet tunnistavat äänen, pysäyttävät musiikin ja päästävät ympäristön äänet sisään. Musiikki alkaa soida jälleen automaattisesti 30 sekuntia viimeisen puhutun sanan jälkeen.

Quick Attention -tilan avulla voi myös lyhyesti sanoa pari sanaa tai kuunnella tiedotuksia. Riittää, että asettaa oikean käden oikeanpuoleisen korvakupin yläpuolelle. Sen jälkeen äänenvoimakkuus laskee automaattisesti ja ympäristön äänet kuuluvat läpi.

Kuulokkeet myös tunnistavat milloin niillä kuunnellaan ja mukauttavat toiston vastaavasti akun virran säästämiseksi. Kuulokemikrofonien läheisyysanturin ja kahden kiihtyvyysanturin avulla kuulokkeet pysäyttävät musiikin automaattisesti, kun ne nostetaan pois korvilta, ja jatkavat toistoa, kun kuulokkeet laittaa takaisin päähän.

Uusi Precise Voice Pickup -tekniikka kontrolloi viittä mikrofonia ja prosessoi äänisignaaleja niin, että puheääni kuuluu selkeästi hands free -puheluissa sekä Speak-to-Chat -toiminnossa.

Soivat pitkään ja istuvat mukavasti

Sony WH-1000XM4 -kuulokkeet voi yhdistää kahteen bluetooth-laitteeseen samanaikaisesti. Kun esimerkiksi puhelin soi, kuulokkeet ymmärtävät mikä laite hälyttää ja yhdistää automaattisesti oikein. Kuulokkeiden kanssa käytettävää laitetta voi vaihtaa lennosta yhdellä napautuksella, edellyttäen, että laite on toinen kahdesta liitetystä.

Akku riittää jopa 30 tunnin kuunteluun. Nopean latauksen ansiosta kymmenen minuutin latauksella saa peräti viisi tuntia langatonta musiikintoistoa-

Sony WH-1000XM4 tukee Googlen uutta ja kätevää Fast Pair -toimintoa, joka auttaa helposti paikantamaan kuulokkeet. Niiden viimeisimmän tunnetun sijainnin voi tarkistaa puhelimen Find My Device -sovelluksella.

Kosketushallintapaneeli on samanlainen kuin edeltävässä mallissa, ja se on optimoitu Google Assistant ja Amazon Alexa -ohjausta varten.

Sony WH-1000XM4 -vastamelukuulokkeet maksavat noin 380 euroa. Värivaihtoehdot ovat musta ja hopea. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.