Nikon Z 30 on mainio kamera nettisisällön tuottamiseen ja vlogien kuvaamiseen

Monipuolinen, pieni ja helposti hallittava peilitön järjestelmäkamera Nikon Z 30 sopii erityisesti vlogien ja muun nettisisällön tuottamiseen. Se tarjoaa parempaa kuvanlaatua sekä tilanteiden hallittavuutta kuin älypuhelimet ja auttaa näin sisällöntuottajaa erottumaan massasta.

Nikon Z 30:n perustekniikka on sama kuin retrohenkisessä Nikon Z fc:ssä, mutta ominaisuuksia on painotettu videokuvaamisen suuntaan. Aps-c-kokoinen (DX) 20,9 megapikselin kuvailmaisin on paljon suurempi kuin älypuhelimessa. Kennon koko leveydeltä voi kuvata tarkkoja 4k-videoita nopeudella 25p/30p ruutua sekunnissa. Näyttäviä full hd -hidastuksia saa nopeudella 120p ruutua sekunnissa. Kuvaus käynnistetään kameran päältä, ja samalla syttyy myös eteen sijoitettu punainen merkkivalo.

Tallennusaika on 4k-tarkkuudella noin 35 minuuttia, ja full hd -tilassa päästään jopa kahteen tuntiin. Kameran mukana toimitetaan usb-c-latauskaapeli, jonka voi yhdistää jatkuvaan virransyöttöön niin, että kameran akku latautuu jatkuvasti esimerkiksi suoratoiston aikana.

Luotettava tarkennus

Tarkennusautomatiikkaa kehutaan nopeaksi ja luotettavaksi. Silmien ja eläinten tunnistus toimii sekä valokuvia otettaessa ja videoita kuvattaessa. Tunnistustekniikan luvataan säilyttävän tarkennus ihmisten, kissojen tai koirien silmissä, vaikka kohteet kääntyisivät hetkeksi kamerasta poispäin. Ääntä voi tallentaa kamaran omalla stereomikrofonilla, mutta kyljessä on myös 3,5 mm:n liitin erillistä mikrofonia varten.

 

Videoiden ohella Nikon Z 30 soveltuu myös valokuvaamiseen. Sarjakuvaus etenee peräti 11 ruutua sekunnissa jatkuvalla automaattitarkennuksella. Kameraan voi tallentaa eri asetukset videota ja valokuvia varten, ja niiden välillä voi vaihtaa nopeasti tarpeen mukaan. Kohdetta tarkastellaan kaikkiin suuntiin kääntyvältä kosketusnäytöltä, ja otoksia voi jakaa Nikonin SnapBridge-sovelluksella mobiililaitteisiin bluetooth- ja wi-fi-yhteydellä.

Nikon Z 30 sopii yhteen kaikkien Nikkor Z -objektiivien kanssa. Lisävarusteena saatavan Nikonin FTZ II -sovittimen avulla runkoon voi kiinnittää myös Nikon-peilietsinkameroiden F-objektiiveja.

Nikon Z 30 tulee kauppoihin heinäkuun puolivälissä. Runko maksaa noin 830 euroa ja rungon sekä optisella vakaimella varustetun 16–50 mm f/3,5–6,3 -zoomin saa noin 1000 eurolla. Kun pakettiin lisää ulottuvan 50–250 f/4,5–6,3 -zoomin, hinta nousee noin 1270 euroon. Rungon, perus-zoomin, ML-L7-kauko-ohjaimen, SmallRig-jalustakahvan ja SmallRig-tuulisuojan sisältävä vloggauspaketti maksaa noin 1040 euroa. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.