Nikkor Z 400mm on laadukas ja kohtuuhintainen supertele luonto- ja urheilukuvaajille

Lintuja, villieläimiä, urheilua, nopeaa toimintaa, etäältä otettuja muotokuvia. Suuri ulottuvuus, erinomainen tarkkuus ja miellyttävä käsiteltävyys, vankkarakenteinen mutta silti kompakti ja kevyt. Näillä määreillä Nikon kuvailee uutta Nikkor Z 400mm f/4.5 VR S -teleobjektiivia.

Nikkor Z 400mm f/4.5 VR S painaa vain noin 1245 grammaa ja kokonaispituus jää 234,5 millimetriin, joten objektiivi on hämmästyttävän kompakti. Kuvaaja voi kulkiessaan pitää objektiivia kameraan kiinnitettynä, ja siirtyminen parhaille kuvauspaikoille sujuu helposti.

Teknisesti edistynyt

Tämän S-sarjan objektiivin erinomainen erottelu, suuri kontrasti, kaunis bokeh-efekti ja tarkka värintoisto erottuvat edukseen sekä valokuvissa että videoissa, lupaa Nikon. Tehokas optinen vakain ja Nikon Z9 -kameran kennoa liikuttava vakain mahdollistavat kuvaamisen jopa 6 askelta pidemmillä suljinajoilla. Suuri aukko f/4,5 antaa runsaasti mahdollisuuksia hyödyntää vallitsevaa valoa luovasti. Automaattitarkennus on valmistajan mukaan nopeaa, tarkkaa ja poikkeuksellisen hiljaista. Objektiivin kanssa voi käyttää myös Z-telejatkeita, jotka laajentavat ulottuvuuden 560 tai 800 mm:iin.

Tasapaino kohdallaan

Tasapainoisen rakenteen ansiosta objektiivin painopiste on entistä lähempänä kameran runkoa, mikä helpottaa sulavaa kohteen seurantaa, panorointia ja pysäytystä. Objektiivia voi myös pitää mukavassa asennossa kuvatessaan käsivaralta. Ohikiitävien hetkien vangitseminen on entistä helpompaa, koska tukevan kuvausasennon löytää nopeasti. Säätimet ovat mukautettavissa, ja edistyksellinen sääsuojaus suojaa sekä objektiivia että kameraa.

– Tämä hieno 400 mm:n uutuusobjektiivi vie supertelekuvauksen sulavuuden ja reaktionopeuden uudelle tasolle. Mikä kohteena onkin, tasapaino ja käsiteltävyys takaavat, ettei mikään kuva ole tavoittamattomissa. Objektiivi ei sitä paitsi ole taakka pitkilläkään patikointimatkoilla, kun etsitään parasta kuvauspaikkaa – tai kiinnostavinta kohdetta, toteaa Nikon Europen tuotepäällikkö Zurab Kiknadze.

Nikkor Z 400mm f/4.5 VR S maksaa noin 3850 euroa. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.