TCL X937U -soundbar välittää elokuvateatterin äänentoiston olohuoneeseen

TCL X937U -soundbar ja sen langattomat takakaiuttimet ja subwoofer toistavat 7.1.4-kanavaista elokuvaääntä Dolby Atmos- ja DTS:X-formaateissa. Pystysuora tilavaikutelma luodaan neljällä kattoon suunnatulla kaiutinelementillä.

Subwooferin bassotoiston luvataan ulottuvan peräti 20 hertsiin. Kaikkien kanavien yhteenlaskettu vahvistinteho on valmistajan mukaan 1020 wattia. Äänen määrä ei kuitenkaan riitä tuottamaan nautittavaa kuunteluelämystä. Siihen tarvitaan myös laatua, jonka X937U saavuttaa kalibroimalla kaiutintoiston huonekohtaisesti. Kalibrointi käynnistyy näppäimen painalluksella ja etenee sen jälkeen automaattisesti.

Television ääni toistetaan kätevästi hdmi-liitännän earc-paluukanavan tai optisen digitaalitulon kautta. Musiikkia voi kuunnella puhelimesta tai tietokoneesta langattomasti bluetooth-yhteydellä. Soundbar tukee myös Alexa- ja Google Assistant-puhekomentoja sekä Applen AirPlay-toistoa.

Akustinen aallonohjain

Soundbar-kaiuttimissa tilatoistoa terästetään yleensä digitaalisen signaalinkäsittelyn avulla. TCL kehitti ja esitteli vuonna 2020 innovatiivisen ja palkitun RAY•DANZ-tekniikan, joka perustuu akustisiin heijastimiin. Näin saavutetaan valmistajan mukaan elävämpi äänentoisto kuin digitaalitekniikan keinoin.

Soundbar ja takakaiuttimet on päällystetty ympäristöystävälliseksi kehutulla kankaalla. Valmistusaineena kierrätetty rPET, jota saadaan muun muassa muovipulloista. Kangas myös näyttää hyvältä ajattomasti muotoiltujen kaiuttimien pinnassa. TCL:n mukaan X937U istuu moderniin Pohjoismaiseen kotiin kuin joutsen järvimaisemaan.

TCL X937U maksaa noin 800 euroa. Kannattaa tutustua myös 600 euroa maksavaan 5.1.2-sounbariin TCL C935U. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.