Ulottuva ja edullinen super-teleobjektiivi Nikkor Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR

Nikkor Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR -objektiivin laajapolttovälialue kattaa useimpien lintuja, villieläimiä tai vaikkapa lentokoneita kuvaavien tarpeet. Objektiivi on lisäksi kevyt (1995 g) ja sen saa omakseen noin 2 100 eurolla.

Automaattitarkennus on optimoitu nopeasti liikkuvia kohteita, kuten lintuja, villieläimiä ja urheilua varten ja se toimii valmistajan mukaan hienosti sekä valokuvia otettaessa että videoita kuvattaessa. Kohteen seurantaa kehutaan erittäin vakaaksi silloin, kun objektiivia käytetään peilittömissä Nikon Z -kameroissa, joissa kohteiden havaitsemisasetuksiin sisältyy vaihtoehto eläimet tai kulkuneuvot. Videokuvaajille luvataan, että kuvakulma muuttuu tarkennuksen myötä vain hyvin vähän.

Optinen vakain 5,5 valotusaskeleen vakain kompensoi käsivaralta kuvattaessa, panoroitaessa tai jalustalta kuvattaessa ilmeneviä tärähdyksiä. Nopean toiminnan aikana sport-tila vakauttaa etsinkuvan, mikä helpottaa nopeiden tai arvaamattomien kohteiden kuvaamista.

Vieläkin suurempaa ulottuvuutta kaipaavalle on 1,4- tai 2,0-kertainen Nikon Z -telejatke, joka kasvattaa polttovälin 840 tai 1 200 mm:iin saakka.

Nikkor Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR -objektiivia odotetaan kauppoihin elokuussa. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.