Nikon Z8 sisältää runsaasti Z9-huippumallin ominaisuuksia pienemmässä, kevyemmässä ja edullisemmassa rungossa

Nikon Z8 soveltuu sekä vaativille valokuvaajalle että videoita kuvaavalle. Noin 910 grammaa painava runko on 30 prosenttia pienempi kuin Z9 ja 15 prosenttia pienempi kuin peilietsimellä varustettu D850. Tehokas suoritin, pinottu 45,7 megapikselin kenno ja videoiden alkuperäinen 8,3k-tarkkuus antavat tinkimättämät lähtökohdat luovaan työskentelyyn.

Peilittömässä Nikon Z8 -kamerassa yhdistyvät erinomainen suorituskyky ja pieni koko. Z8 ansaitsee asemansa Nikon Z9:n ja Nikon D850:n seuraajana. Se soveltuu hybridikameraksi sisällöntuottajille, jotka kaipaavat kevyempää runkoa käsivaralta kuvaamiseen tai täyden kennokoon kameraa, joka on täydellisessä tasapainossa kaikissa kokoonpanoissa – myös gimbaaleiden kanssa.

Luotettava tarkennus

Nikon Z8 sisältää saman pinotun cmos-kennon ja Expeed 7 -suorittimen kuin Z9, joten kuva on valmistajan mukaan loistava suoraan kamerasta. Kennon luenta on niin nopeaa, että mekaaninen suljin on voitu jättää pois. Kennon eteen laskeutuu kuitenkin suojaverho. Tehokas suoritin mahdollistaa puolestaan salamannopean tarkennuksen, sujuvan videokuvan ja suuren sarjakuvausnopeuden.

Syväoppiva tarkennus huolehtii ihmisten, koirien, kissojen, lintujen, autojen, moottoripyörien, polkupyörien, junien ja lentokoneiden tarkasta tunnistuksesta ja seurannasta. Kohteiden tunnistus ja automaattitarkennus toimivat videoita kuvattaessa ja valokuvia otettaessa myös hämärässä arvoon -9 EV asti. Silmät pysyvät tarkennettuina, vaikka kohde liikkuisi nopeasti ja ylösalaisin. Kasvot ovat tarkkoja myös silloin, kun kuvattava kohde on voimakkaassa vastavalossa

Vahvat video-ominaisuudet

Videoita voidaan tallentaa eri kuvausnopeuksilla ja koodekeilla, kuten 8,3k/60p- tai 4,1k/120p kameran sisäisessä 12-bittisessä raw-formaatissa. Editointia helpottava ProRes-tallennus onnistuu muodossa Raw HQ (4,1k/60p) ja 422 HQ (4k/60p). H.265-videoita saa parhaimmillaan tarkkuudella 4k/120p. Yhtäjaksoinen tallennusaika on 90 minuuttia.

Valokuvaajat voivat valita useita tiedostokokoja ja sarjakuvausnopeuksia, muun muassa jpeg-kuvat 120 ruutua sekunnissa. Hdr-sisällön tuottajille kamera tallentaa 10-bittisiä heif-valokuvia ja 10-bittisiä hlg-videoita.

Ammattimaiset ominaisuudet

Pienessä ja kevyessä rungossa ei ole tingitty luotettavuudesta: Z8:ssa on ammattilaistason sääsuojaus, ja Nikonin D6- ja Z9-huippukameroita vastaava kylmänkestävyys takaa luotettavan toiminnan alhaisissa lämpötiloissa. Z8 on myös Nikonin ensimmäinen peilitön kamera, jossa on kaksi usb-c-porttia. Ne mahdollistavat nopean tiedonsiirron latauksen aikana. Kameran lisäksi saatavilla on jokaista ideaa ja budjettia vastaavia Nikkor Z -objektiiveja sekä kolmannen osapuolen lisävarusteita, kuten gimbaalit ja mikrofonit.

Nikon Z8 -kameran toinen muistikorttipaikka on CF Express/UXD-tyyppinen ja toiseen paikkaan sopii uhs II sd -kortti. Akku riittää 330 kuvaan (cipa). Lisävarusteena saa toiselle akulle mitoitetun pystykuvauskahvan MB-N12.

Nikon Z8 maksaa noin 4 800 euroa ja sitä odotetaan kauppoihin kesäkuun alussa. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.