Sony WF-1000XM5 tuottaa entistäkin tehokkaampaa vastamelua ja parempaa ääntä

Sony WF-1000XM5 on täysin langattomien kuulokkeiden uusi huippumalli. Sen edeltäjät ovat tarjonneet oman aikansa tehokkainta vastamelua, ja nyt kehitys on jälleen harpannut askeleen eteenpäin. Uutuuskuulokkeille luvataan myös entistä parempaa äänenlaatua ja selkeämpää puhelinääntä samalla kun kokoa on pienennetty mukavuuden lisäämiseksi.

Entistäkin tehokkaampi melunvaimennus perustuu QN2e-suorittimeen ja kuuteen ympäristön ääntä tarkkailevaan mikrofoniin. Uudistetut elementit ja tehokkaan V2-suorittimien 24-bittinen äänenkäsittely ja tuottavat valmistajan mukaan erinomaisen äänenlaadun. Korvatulppien rakenne ja materiaali on sekin uudistettu paremman akustisen vaimennuksen ja tukevan bassotoiston saavuttamiseksi.

Sony WF-1000XM5 tukee sbc-, aac-, ldac- ja lc3-koodekkeja sekä 360 reality audio -tilatoistoa, jota voi nyt tehostaa pään liikkeiden seurannalla. Myös puheluun voi vastata päätä nyökäyttämällä tai puhelun voi estää päätä pudistamalla. Kuulokkeet tukevat monipuolista Sony Headphones Connect -sovellusta.

Työhön ja vapaa-aikaan

Puheluiden äänenlaadusta huolehtii tekoälypohjainen häiriönvaimennus. Puhetta poimitaan tavanomaisen mikrofonin lisäksi luujohdetekniikalle, mikä vaimentaa ympäristön hälyääniä entisestään. Kuulokkeet voi liittää yhtä aikaa sekä mobiililaitteeseen että tietokoneeseen, joten puhelut, videoneuvottelut ja musiikki ovat koko ajan kuuntelijan ulottuvilla.

Akun luvataan riittävän kahdeksan tunnin kuunteluun, kotelosta saa lisävirtaa 16 tunniksi ja 3 minuutin pikalataus tuo 60 minuuttia lisää kuunteluaikaa. Kuulokkeet on suojattu kosteudelta (ipx4). Värivaihtoehtoja on kaksi.

Sony WF-1000XM5 on tulossa kauppoihin elokuussa noin 330 euron hintaan. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.