Sony WF-1000XM4 -kuulokkeiden valtteja ovat tehokas vastamelu ja erinomainen äänenlaatu

Täysin langattomat Sony WF-1000XM4 -kuulokkeet vaimentavat ympäristön ääniä vieläkin tehokkaammin kuin edeltävä malli, joka oli jo luokkansa parhaita. Istuvuutta on parannettu muotoilun keinon, ja uudet 6 mm:n elementit tuottavat aiempaa laadukkaampaa ääntä.

Kuulokkeiden vastamelutekniikka perustuu uuteen V1-suorittimeen, QN1e-siruun ja neljään mikrofoniin, jotka tarkkailevat ympäristön ääniä. Lisäksi Adaptive Sound Control -tekniikka tunnistaa missä kuuntelija on ja mitä hän on tekemässä – esimerkiksi kävelemässä, matkustamassa tai vaikka jonottamassa. Toiminto säätää ääniasetukset automaattisesti ympäröivän melun mukaisesti. Tuulen suhina saadaan sekin vaimennettua tehokkaasti.

Lisämukavuutta tuo Speak-to-Chat-ominaisuus, jonka avulla voi käydä lyhyitä keskusteluja poistamatta kuulokkeita korvista. Heti kun kuuntelija puhuu jollekulle, Speak-to-Chat keskeyttää musiikin ja päästää läpi ympäröivän äänen. Keskustelun päätyttyä melunvaimennus aktivoituu uudelleen ja musiikki jatkuu automaattisesti.

Kolmas mukavuutta lisäävä ominaisuus on Quick Attention. Se toimii asettamalla sormi vasemman kuulokenapin päälle. Kuunneltavan musiikin voimakkuus laskee sen jälkeen nopeasti ja melunvaimennus kytkeytyy pois. Näin esimerkiksi kuulutus ja toisen henkilön puhe on helppo saada kuuluviin.

Erinomainen äänenlaatu

Sony WF-1000XM4 -kuulokkeet tukevat langatonta korkean erottelun äänentoistoa ldac-koodaustekniikan avulla. Sonyn kehittämä ldac siirtää noin kolme kertaa enemmän dataa kuin tavallinen bluetooth-yhteys, ja maksimisiirtonopeus on peräti 990 kbps. Kuulokkeilla voi nauttia myös avarasta 360 Reality Audio -toistosta yhdessä Android- tai iPhone-puhelimeen asennetun sovelluksen kanssa.

Uudet kuuloketulpat on valmistettu pehmeästä ja joustavasta polyuretaanivaahtomateriaalista. Se maksimoi tulppien ja korvakäytävän välisen kosketuspinta-alan. Näin korvakäytävän suulle ei jää ilmarakoja, mikä parantaa melunvaimennusta ja varmistaa samalla alas ulottuvan ja tukevan bassotoiston.

Sony Headphones Connect -sovellus auttaa valitsemaan oikeankokeiset tulpat ja asettamaan kuulokkeet korviin niin että ne istuvat riittävän tiiviisti. Tiiviys varmistetaan sovelluksen tekemällä äänimittauksella.

Kun kuulokkeet ottaa pois korvista, musiikki pysähtyy anturista saatavan perusteella. Anturi myös tunnistaa kuunnellaanko musiikkia tai muuta sisältöä yhdellä vai molemmilla kuulokkeilla. Kun kuulokkeet asettaa takaisin korviin, musiikki alkaa jälleen soida.

Selkeä puhelinääni ja riittoisa akku

Sony WF-1000XM4 erottelee puheäänen selkeästi ja tarkasti hands free -puheluissa. Mikrofonit on kalibroitu tunnistamaan ääntä, joka tulee käyttäjän suusta. Uusi bone-conduction-anturi tunnistaa puheäänen värähtelyt ja auttaa osaltaan vaimentamaan ympäristön hälyä.

Akku riittää 8 tunnin kuunteluun, minkä lisäksi latauskotelosta saa lisävirtaa 16 tunniksi. Viiden minuutin pikalataus antaa tunnin kuunteluaikaa. Kuulokkeet ja kotelon voi ladata langattomasti Qi-yhteensopivasta laturista tai älypuhelimesta.

Roiskeet ja hiki eivät pysäytä kuuntelua, sillä WF-1000XM4 sietää kosteutta ipx4-luokituksen mukaisesti.

Toimintoja hallitaan koskettamalla kuulokkeiden pintaa. Kosketusohjauksella voi muun muassa aktivoida melunvaimennuksen, palauttaa ympäristön äänet sekä ohittaa, keskeyttää tai toistaa kappaleita.

Parempi ympäristölle

Sony WF-1000XM4 -kuulokkeiden pakkausmateriaali on muoviton, ja sen suunnitteluun on käytetty matalan toksisuuden suunnitteluperiaatteita sekä “Made to be remade” -filosofiaa. Jätteen vähentämiseksi 99 prosenttia pakkauksesta, pois lukien etiketit, valmistetaan kierrätetyistä ja ympäristöä säästävistä materiaaleista.

Sony WF-1000XM4 -kuulokkeiden myynti alkaa kesäkuussa hintaan 280 euroa. Väriksi voi valita mustan tai harmaan.