Sony juhlii viittä voittoa vuoden 2023-2024 EISA Awards -kilpailussa

Sonyn kamerat ja objektiivit saivat tänä vuonna neljä EISA-palkintoa. Viides palkittu tuote on Xperia 1 V älypuhelin. Palkinnot myöntää eurooppalaisista alan toimittajista koostuva Expert Imaging and Sound Association. EISA-raadin arviot voi lukea seuraavista otteista.

EISA edistynyt kinokoon järjestelmäkamera 2023-2024: Sony Alpha 7R V

Alpha 7R V yhdistää Sonyn 61 miljoonan pikselin suuriresoluutioisen täyskuvakennon kehittyneeseen kohteen tunnistus -automaattitarkennusjärjestelmään, jota ohjaa sisäinen tekoälyprosessori. Tämä älykäs järjestelmä pystyy tunnistamaan ja automaattisesti tarkentamaan laajaan valikoimaan eri kohteita: ihmiset, eläimet, linnut, hyönteiset, autot, junat ja lentokoneet. Alpha 7R V kykenee myös taltioimaan upeaa 8k-videota 24 kuvan sekuntinopeudella tai erinomaista 4k-videota 60 kuvan sekuntinopeudella. Kamerassa on runkoon sisäänrakennettu kuvanvakain, joka tarjoaa kahdeksan askeleen kuvanvakautuksen, ja sen suuri, korkearesoluutioinen elektroninen etsin sekä monipuolinen kallistettava kosketusnäyttö tarjoavat käyttäjilleen erinomaisen kuvauskokemuksen. Alpha 7R V on ehdoton valinta valokuvaajille, jotka haluavat tallentaa yksityiskohtia tinkimättömällä laadulla.

EISA sisällöntuottajan kamera 2023-2024: Sony ZV-E1

Vaihdettavan objektiivin täyden kennokoon ZV-E1 on Sonyn sisällöntuottajan kamera. Se on suunniteltu luoville tekijöille, jotka haluavat tallentaa vlogeja, livestriimejä tai videohaastatteluja. 12,1 miljoonan pikselin kuvakennonsa ja nopean BIONZ XR™ -prosessorinsa ansiosta ZV-E1 voi tallentaa 4k-videota 60 kuvan sekuntinopeudella 10-bittisellä 4:2:2-värillä täydellä pikselilukemisella ja minimaalisella rolling shutter -efektillä. Ilmaisen päivityksen jälkeen se pystyy tallentamaan videota 4k/120p-resoluutiolla. Sen automaattitarkennusta ohjaa tekoälypohjainen prosessointiyksikkö samankaltaisesti kuin Alpha 7R V -mallissa. 5-askeleen kuvanvakain tarjoaa useita vakaustustiloja. Kaikki tämä sisältyy kevyeen ja kompaktiin runkoon, jossa on nivelletty kosketusnäyttö, intuitiiviset säätimet ja suuren kapasiteetin akku.

EISA vuoden objektiivi 2023/2024: Sony FE 20-70mm F4 G

Sonyn zoom-objektiivi tarjoaa innovatiivisen ratkaisun uuteen haasteeseen. Videokuvauksessa 16:9-kuvasuhteen vuoksi tarvitaan laajempi näkökenttä säilyttäen saman kuvakorkeuden. Tämän vuoksi FE 20-70mm F4 G tarjoaa laajemman polttovälin kuin monet markkinoilla olevat perinteiset zoomit. Sony on saavuttanut tämän ilman kompromisseja optiseen suorituskykyyn: FE 20-70mm F4 G tarjoaa erinomaisen terävyyden koko kuva-alalla. Kompakti koko, sääsuojattu rakenne ja kiinteä enimmäisaukko ovat vain muutamia tämän huippuobjektiivin käytännön etuja.

EISA normaaliobjektiivi 2023-2024: Sony FE 50mm F1.4 GM

Sonyn G Master™ -malliston objektiivi tarjoaa huippuluokan optista suorituskykyä suurella f/1,4-aukolla kompaktissa ja kevyessä koossa. Sonyn uusin objektiivitekniikka takaa kompaktin, kevyen objektiivin erinomaisen tarkkuuden ja bokeh-sumennuksen, kiitos innovatiivisen optisen suunnittelun ja erittäin tarkan valmistuksen. Automaattitarkennusjärjestelmä mahdollistaa täsmällisen ja äänettömän tarkennuksen sekä valokuvauksessa että videokuvauksessa. Säänkestävä rakenne ja fluoripinnoite etulinssissä takaavat objektiivin toimivuuden vaativissakin ympäristöissä.

EISA multimedia älypuhelin 2023-2024: Sony Xperia 1 V

Xperia 1 V erottuu joukosta ominaisuuksillaan ja erityisesti laadukkaan kamerajärjestelmänsä ansiosta. Sonyn viidennen sukupolven lippulaivapuhelimen parannukset keskittyvät kennotekniikkaan, joka sisältää uuden Exmor T for mobile Stacked CMOS -kuvakennon, jossa on 2-kerroksinen Transistor Pixel -rakenne. Kenno on kasvanut 1,7-kertaiseksi, mikä vähentää merkittävästi kohinaa ja laajentaa dynaamista aluetta, tuoden näin etenkin yökuviin aivan uudenlaista ulottuvuutta. Pääkameran ohella Xperia 1 V:n kamerajärjestelmää täydentävät ultralaajakulma kamera 16 mm:n polttovälillä, sekä optinen zoom-kamera, 85-125 mm:n polttovälillä. Laaja 21:9-kuvasuhde, 4K-resoluution HDR OLED-näyttö, tehokas 5000 mAh:n akku ja uusin Snapdragon®-prosessori tukevat Xperia 1 V:n erinomaista kuvankäsittelykykyä ja joustavuutta.

Lisätietoja EISA-palkituista tuotteista voi lukea valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta:
Sony Alpha 7R V (4 700 €)
Sony ZV-E1 (2 800 €)
Sony FE 20-70mm F4 G (1 700 €)
Sony FE 50mm F1.4 GM (1 400 €)
Sony Xperia 1 V (1 400 €)