Sony Xperia 5 V tuottaa laadukkaita valokuvia ja videoita sekä toistaa musiikkia ja videoita jopa yli koko päivän

Sony Xperia 5 V sisältää Exmor T for mobile -kuvailmaisimen, joka mahdollistaa monenlaisia kuvaustapoja: tekoälyyn perustuva taustan pehmennys tuottaa kauniita henkilökuvia ja laajat värisetukset tuovat otoksiin halutun tunnelman. Videoista ja musiikista voi nauttia erinomaisen näytön laadukkaiden stereokaiuttimien ja edistyneiden tekniikoiden avulla.

Kompaktin kokoisen Sony Xperia 5 V:n akku näyttää 50 prosentin varausta, vaikka puhelinta käyttäisi aktiivisesti koko päivän. Näin puhelimella voi huoletta kuvata, muokata kuvia ja katsella sisältöjä kaikkialla.

Exmor T for mobile -kenno, joka on myös Xperia 1 V -lippulaivapuhelimen ytimessä, tuottaa valmistajan mukaan kirkkaita ja terävia kuvia tilanteesta ja olosuhteista riippumatta ­– päivällä ja yöllä sekä sisällä ja ulkona. Creative Look -esiasetuksen avulla voi sovittaa eri värejä ja sävyjä kuvatun kohteen mukaan ilman jälkikäsittelyä.

Myös muotokuva- eli bokeh-tilaa on parannettu huomattavasti edelliseen malliin Xperia 5 IV verrattuna. Se hyödyntää tekoälyteknologiaa, joten muotokuvat näyttävät nyt entistä enemmän siltä, että ne on otettu järjestelmäkameralla. Kaksoiskameran objektiivilla voi kuvata polttoväleillä, joiden kuvakulma vastaa 16 mm, 24 mm ja 48 mm kinokameraa.

Ryhdy videomestariksi

Uudessa Video Creator -sovelluksessa on automaattinen editointitoiminto, jolla voi näyttäviä videoita voi luoda helposti. Kun kuvaaja on päättänyt teoksensa pituuden, tulee vain valita valokuvat tai videot sekä musiikki. Video Creator tekee sen jälkeen kaiken työn niin, että lopullinen video on valmis noin minuutissa. Jopa ihmiset, joilla ei ole kokemusta editoinnista, voivat luoda omintakeisia videoita ja jakaa niitä vaikkapa sosiaalisessa mediassa. Kuvaaja voi myös tehdä manuaalisesti omia leikkauksia, säätöjä ja valita erilaisia suodattimia halutun lopputuloksen saavuttamiseksi.

Sony Xperia 5 V sisältää myös oman mikrofoni puheäänen tallennusta varten. Kun videota kuvaa vilkkaassa paikassa, jossa on ympäristön ääniä, puhuvan henkilön ääni asetetaan etusijalle ja se tallennetaan selkeästi.

Viihdettä yli päivän tarpeisiin

Sony Xperia 5 V -älypuhelimella voi nauttia äänestä ja kuvasta ilman ulkoista kaiutinta tai erillistä näyttöä. Se sisältää Sonyn äskettäin kehitettämän kaiutinvahvistimen, joka tuottaa tukevan ja syvän basson.

Lisäksi puhelimessa on kirkas oled-näyttö, joka tarjoaa erinomaisen näkyvyyden myös ulkona kirkkaassa päivänvalossa. Kuvanlaadun varmistaa X1 for mobile -teknologia, joka on tuttu Sonyn Bravia-televisioista. Puhelimella voi katsoa videoita peräti 24 tuntia yhdellä latauksella. Katsoja voi valita sisältöjä Bravia Core for Xperia -palvelusta, joka sisältää satoja uutuusjulkaisuja ja klassisia menestyselokuvia.

Sony Xperia 5 V:n 5000 mAh:n akku kestää valmistajan mukaan pidempään kuin muissa älypuhelimissa, joissa on saman kapasiteetin akku. Sonyn virransäästöteknologian ansiosta virrankulutus on pienentynyt noin 20 prosenttia edelliseen malliin verrattuna (Xperia 5 IV). Vaikka älypuhelinta käyttää aktiivisesti koko päivän, akun varaustaso pysyy vähintään 50 prosentissa. Sen lisäksi, että Xperia tukee langatonta latausta ja pikalatausta (jopa 50 prosenttia 30 minuutissa), latauksen optimointitekniikka estää akun heikkenemistä, joten maksimikapasiteetti säilyy vähintään 80 prosentissa jopa kolmen käyttövuoden jälkeen.

Puhelimen sisältää Snapdragon 8 Gen 2 Mobile -alustan, joka on aiempaa suorituskykyisempi ja energiatehokkaampi moniajotehtävissä. Myös lämmönjohtimen kokoa on kasvatettu 40 prosenttia edelliseen malliin verrattuna.

Suorittimen virrankulutusta on parannettu, ja uusi suoritin, parannettu lämmönhallinta ja suurempi lämmönjohdin auttavat Xperia 5 V:tä pysymään viileänä pitkän ja intensiivisen käytön aikana.

Parannetut pelitoiminnot

Game Enhancer on avustava toiminto, joka tekee pelaamisesta miellyttävämpää. Se sai nyt uuden teemavärin, mutta pelaamista tukevat toiminnot, kuten L-γ-tila (low gamma), äänen taajuuskorjain, voice chat -mikrofoni ja sisältöruudun tallennus ovat edelleen käytettävissä. Ruudun tallennuksesta on hyötyä silloin, kun luodaan sisältöä vaikkapa YouTube-palveluun. Lisäksi Qualcommin Snapdragon® 8 Gen2 -mobiilialusta ja Elite Gaming tukevat sujuvaa pelaamista.

Muotoilu, toiminnallisuus, saavutettavuus ja kestävyys

Sony Xperia 5 V tarjoaa valmistajan mukaan erittäin luotettavan suorituskyvyn ja muotoilun yhdistelmän. Kameran ja takapaneelin värit on sovitettu yhteen, ja esteettisesti miellyttävä mattapintainen viimeistely luo vaikutelman yhtenäisyydestä. Värin voi valita kolmesta eri värivaihtoehdosta: musta, platinanhopea ja sininen.

Kun kuvia otetaan Photography Pro -ohjelmassa, uusi esteettömyysominaisuus varmistaa tarvittaessa äänimerkillä, että näyttö vaakasuorassa. Näin myös näkövammaiset henkilöt voivat ottaa suorassa olevia kuvia. Toiminnallisuus ja muotoilu on yhdistetty niin, että puhelin mahtuu mukavasti käteen.

Xperia 5 V:n pakkauksessa käytetään Sonyn Original Blended Material -materiaalia, joka on valmistettu bambusta, sokeriruo’on kuiduista ja kierrätyspaperista. Tuotepakkaus on siten muoviton. Lisäksi jotkin puhelimen sisä- ja ulko-osat valmistetaan Sorplas-muovista, joka on Sonyn kehittämä liekinkestävä kierrätysmuovi. Se koostuu jopa 99-prosenttisesti kierrätysmateriaaleista.

Style Cover jalusta

Lisävarusteena saa Style Cover -suojakuoren, joka toimii myös kätevänä jalustana. Sem voi asettaa sekä pysty- että vaakasuoraan. Älypuhelimeen sopivan ohuen muodon ansiosta sitä on helppo pitää kädessä ja käyttää paitsi videoiden katseluun, myös suoratoistoon ja videokeskusteluun. Style Cover -kuoren saa kolmena värivaihtoehtona, jotka sopivat Xperia 5 V:n muotoiluun. Kuori valmistetaan Sorplas-kierrätysmuovista.

Hinta ja saatavuus

Sony Xperia 5 V:n myynti alkaa 29. syyskuuta 999 euron hintaan. ​Avajaistarjouksena Xperia 5 V ostajille tarjotaan 320 euron Sony WH-1000XM4 -kuulokkeet. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivulta.