Lahjavinkit kevään ja kesän juhliin: kodin pienkoneet

Silitysrauta, pölynimuri ja kattila ovat varmasti hyödyllisiä tavaroita. Silti lahjana halutumpia ovat vaikka ionisoiva hiusharja, partakone tai ruoan ja juomien valmistamista helpottava keittiön pienkone.

02_1605_Lahjat_pienkoneet_avausKeittiö on kodin sydän, joka pumppaa asukkaisiin elinvoimaa ympäri vuoden. Kätevät pienkoneet jalostavat erilaiset raaka-aineet herkullisiksi juomiksi ja ruoiksi, jotka kohentavat terveyttä ja parantavat elämisen laatua. Tätä kaikkea voi läheisilleen antaa hankkimalla lahjaksi esimerkiksi sauvasekoittimen, tehosekoittimen tai vaikka tavallista monikäyttöisemmän leivänpaahtimen.

Oheisiin vinkkeihin on koottu seitsemän lahjaksi sopivaa uutuustuotetta. Hinnat alkavat 49 eurosta, ja listan lopusta löytää muutaman sadan euron laitteita. Älypuhelimien sekä kuvan- ja äänen lahjavinkit avautuvat tästä.

Uusi kahvinkeitin tai erilaisia kahvijuomia valmistava kahviskeskus soveltuu vaikka koko perheen yhteiseksi lahjaksi. Kahvinkeittimen valinnasta ja kahvin valmistamisesta kerromme tarkemmin artikkelissa Hyvän kahvin salaisuudet.

03_Bosch_HB5363

Bosch BrilliantCare Quattro-Ion (49 €) tekee hiuksista silkinpehmeät ja kiiltävät. Hellävaraisen harjan teho perustuu neljään tehokkaaseen ionisointikanavaan, jotka poistavat hiusten sähköisyyden. Koska laite toimii kahdella AAA-paristolla (sisältyvät hintaan), sitä voi käyttää missä tahansa. Punainen merkkivalo syttyy, kun nelinkertainen ionisaatio on otettu käyttöön. Irrotettava harjatyyny helpottaa puhdistamista.

04_Bosch CleverMixx Baby

Bosch CleverMixx Baby (63 €) sopii lahjaksi uudelle perheenjäsenelle ja hänen vanhemmilleen. Laitteen mukana toimitetaan SlimFoot-sekoitusosa, joka mahtuu jopa pieneen lasipurkkiin. Näin esimerkiksi vauvanruoan voi valmistaa annos kerrallaan suoraan säilytysastiaan. SlimFoot on omiaan myös salaattikastikkeen tai majoneesin sekoittamiseen. Ruostumattomasta teräksestä valmistetun isomman sekoitusosan muotoilu vähentää roiskeiden syntymistä. Läpinäkyvän sekoituskulhon, sekoitusosan sekä SlimFoot-sekoitusosan voi pestä astianpesukoneessa. Juomien sekoitus ja ainesosien soseutus onnistuvat valmistajan mukaan nopeasti 400 wattisen moottorin ansiosta.

05_Electrolux_ESB2500

Electrolux ESB2500 PerfectMix SportBelder (65 €) sekoittaa smoothien suoraan irrotettavaan juomapulloon, joka on helppo napata mukaan töihin, kuntosalille tai vaikka evääksi autoon. Särkymättömässä ja BPA-kemikaaleista vapaassa 0,6 litran muovipullossa on tiivis korkki ja hyvin muotoiltu juoma-aukko. Laitteen mukana tulee kaksi pulloa, mutta niitä voi ostaa myös erikseen (9,90 €) vaikka jokaiselle perheenjäsenelle. Nelisiipinen terä hienontaa tehokkaasti myös kovat ainekset, joten sekoitin soveltuu muun muassa jäisille marjoille, pähkinöille ja hedelmille. SportBelderin lisäksi Electrolux PerfectMix -mallistoon kuuluu laaja valikoima muita sauva- ja tehosekoittimia sekä vatkaimia ja yleiskoneita.

06_OBH_Fresh_Inox

OBH Nordica Fresh Inox (80 €) sopii kompaktin kokonsa ansiosta pieneenkin keittiöön, kuten opiskelija-asuntoon tai poikamiesboksiin. Vaikka linko on pieni, se puristaa hedelmät ja vihannekset tasaiseksi mehuksi tehokkaan 500 watin moottorin voimalla. Virtakytkimen yhteydestä löytää nopeussäätimen, jolla erilaiset raaka-aineet saa mehustumaan niille sopivimmalla tavalla. Hitaampi asetus sopii pehmeille hedelmille ja vihanneksille. Nopeampi mehustaa esimerkiksi omenat ja porkkanat tehokkaasti. Mehukannun tilavuus on 0,35 litraa, ja hedelmäliha sekä jäämät linkoutuvat 1,3 litran säiliöön. Tiskaamisestakaan ei tarvitse murehtia, koska kaikki irrotettavat osat ovat konepestäviä. Mehusiivilä on helppo puhdistaa laitteen mukana tulevalla harjalla. Käytön jälkeen mehustimen voi jättää työtasolle tai säilyttää kaapissa – kummassakaan se ei vie paljoa tilaa.

07_Kenwood_Persona_TTM610

Kenwood Persona TTM610 (130 €) paahtaa leivän lisäksi paninit, croissantit, bagelit ja täytetyt voileivät. Monikäyttöisyys perustuu 10–58 mm:n alueella säädettävään paahtoaukkoon, irrotettavaan voileipähalsteriin sekä paahdon tehonsäätöön. Laitteessa on panini- ja croissant-toiminnot lämmitystä ja paahtotoiminto rapeuttamista varten. Bagel-asetus paahtaa vain toiselta puolelta. Toiminnot valitaan kyljessä olevista painikkeista. Leivän voi nostaa kesken paahtamisen paahtoasteen tarkistamista varten. Irrotettava murukaukalo on helppo puhdistaa. Virtajohtoa voi säilyttää laitteen pohjassa. Paahtimen mitat ovat 39 x 15,3 x 24,5 cm, ja se painaa 3,1 kiloa. Runko on alumiinia ja pinta kiillotettua ruostumatonta terästä.

08_Philips_S7710_26

Philips S7710/26 (200 €) -partakone sisältää huoltokeskuksen, joka pesee koneen käytön jälkeen. Pesuainepatruunat maksavat noin 10 euroa. Perusteellinen puhdistus on tärkeää etenkin herkkäihoisille, mutta puhtaalla koneella ajelu tuntuu tietysti miellyttävältä kenestä tahansa. Vastaavia huoltokeskuksia näkee yleensä vasta kalliimmissa malleissa. Kone soveltuu myös märkäajoon joko suihkussa tai vaahdon kanssa. Kasvojen muotoja myötäilevä ajopää liikkuu viiteen eri suuntaan. Terät nostavat partakarvat oikeaan asentoon tarkkaa ajoa varten. Akun luvataan riittävän 50 minuutin ajoon yhden tunnin latauksella.

09_Electrolux-Assistent-EKM4000s

Electrolux Assistent (250 €) -malliston yleiskoneissa hyödynnetään ammattikeittiöistä saatua vuosikymmenten kokemusta. Klassiseen tyyliin muotoiltu jämäkkä metallirunko kestää valmistajan mukaan vuosien kokkauksen. Vatkaus, vispaus ja vaivaus hoituvat vaivattomasti tuhannen watin moottorin voimalla. Yleiskoneessa on 10 tehotasoa, joista löytää sopivan asetuksen erilaisiin käyttötarkoituksiin. Laitteen mukana tulee kaksi eri kokoista teräskulhoa, joiden tilavuudet ovat 4,8 litraa ja 2,9 litraa. Electrolux Assistent -yleiskoneiden hinnat asettuvat 250 ja 430 euron välille.