Nikkor Z 600mm f/4 TC VR S – pitkä teleobjektiivi 1,4 kertaa pidemmäksi

Nikonin peilittömiin järjestelmäkameroihin tehty Nikkor Z 600mm f/4 TC VR S -objektiivi sisältää 1,4x telejatkeen. Sen avulla 600 mm:n telen kuvakulma vastaa 840 mm:n polttoväliä. Valovoima laskee samalla f/4,0:stä lukemaan f/5,6.

Sisäänrakennetulla telejatkeella sekä erittäin nopealla ja hiljaisella automaattitarkennuksella varustettu kiinteäpolttovälinen superteleobjektiivi soveltuu erityisesti urheilu- ja luontokuvaukseen. Heijastamaton Meso Amorphous -pinnoite ehkäisee tehokkaasti haamukuvia ja heijastuksia myös niissä tilanteissa, joissa kuva-alueella on useita suoran valon lähteitä.

Tehokas optinen vakain mahdollistaa kuvauksen jopa 5,0 askelta pidemmillä suljinajoilla. Kamerankennoa liikuttavan vakaimen kanssa teho kasvaa arvoon 5,5 EV. Ja kun tarvitaan lisää ulottuvuutta, telejatkeen saa käyttöön välittömästi ja muuttamatta kuvausasentoa tai nostamatta katsettaan kohteesta.

Objektiivin painopiste sijaitsee jalustajalan keskelle, mikä vakauttaa käyttöä ja helpottaa kameran käsittelyä. Objektiivin kaikki liikkuvat osat ja bajonetti on tiivistetty pölyä ja kosteutta vastaan. Uutuus täydentää peilittömiin Z-järjestelmän kameroihin sopivien teleobjektiivien valikoimaa, johon kuuluvat myös 400 mm ja 800 mm optiikat.

Nikkor Z 600mm f/4 TC VR S maksaa noin 18 000 euroa. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.