Nikon Zf on perinteitä kunnioittava kinokoon kamera täynnä uusinta tekniikkaa

Nikon Zf muistuttaa klassista FM2-filmikameraa, mutta se sisältää viimeisimmän ja valmistajansa tehokkaimman Expeed 7 -suorittimen ja huippumalleista Z8 ja Z9 tutun 3-D Plus -tarkennuksen. Takaa valaistu 24,5 megapikselin kenno on sama kuin suositussa Nikon Z6 II:ssa. Sääsuojattu ja kaikkiin suuntiin kääntyvällä näytöllä varustettu Nikon Zf soveltuu sekä valo- että videokuvaajille.

Nikon Z f yhdistää filmikameroiden klassisen muotoilun Z-sarjan tekniikkaan. Se on valmistajan mukaan menneisyyden ja nykyisyyden täydellinen yhdistelmä. Messingistä valmistettujen mekaanisten säätökiekkojen mustaan pintaan kertyy ajan myötä patinaa, ja mitä enemmän kameralla kuvaa, sitä ainutlaatuisemmaksi se muuttuu. Mustan ohella kameran värin voi valita kuudesta muusta vaihtoehdosta.

Tarkennus kohdalleen

Nikonin ammattitason Nikon Z8 ja Nikon Z9 -rungoissa käytettävä Expeed 7 -suoritin mahdollistaa runsaasti tehokkaita ja kuvaamista helpottavia ominaisuuksia. Syväoppivien AF-algoritmien ansiosta Zf tunnistaa ja seuraa monenlaisia kohteita.

Tunnistus toimii jopa käsintarkennusta käytettäessä, eli kamera tunnistaa kohteen ja siirtää tarkennuspisteen automaattisesti siihen. Kohteen tunnistus toimii MF-tilassa sekä etsimen että näytön kautta kuvattaessa sekä peilikameroiden F-bajonetilla varustettujen objektiivien kanssa.

Hyviä kuvia niukassa valossa

Expeed 7 -suoritin vastaa myös huipputehokkaasta 8,0 askeleen kuvanvakaimesta ja huolehtii siitä, että kenno tuottaa selkeitä ja kohinattomia kuvia myös suurilla ISO-herkkyyksillä. Valokuvia otettaessa Zf:n alkuperäinen herkkyysalue on ISO 100–64 000, ja sen voi laajentaa Hi 1,7 -tilassa arvoon ISO 204 800. Videoita kuvattaessa alkuperäinen enimmäisherkkyys on ISO 51 200, ja sen voi laajentaa Hi 2 -tilassa arvoon ISO 204 800.

Sarjakuvaus etenee raw-tallennuksella 11 ruutua sekunnissa. Kennoa liikuttamalla saa 96 megapikselin valokuvia, jotka koostetaan neljän sekunnin aikana kuvatuista 32 otoksesta. Kolme yksiväristä profiilia tuo uutta ilmettä mustavakokuviin.

Näyttö kääntyy kaikkiin suuntiin

Uusi Zf on Nikonin ensimmäinen kinokoon kennolla varustettu peilitön runko, jossa näyttö kääntyy kaikkiin suuntiin. Näytön tarkkuus 2,1 miljoonaa ja 0,8x-etsimen 3,68 miljoonaa pistettä.

Fn-toiminto antaa mahdollisuuden määrittää tärkeimmät säätimet näytön yhdeksälle mukautettavalle alueelle. Esimerkiksi tarkennuspisteen siirto, vaihto kohteiden silmien välillä, ruudukkonäyttöjen valinta tai näennäishorisontin aktivointi onnistuu näin napauttamalla haluttua aluetta.

Jos kameran kääntää kuvien ottamiseksi pystysuunnassa, näytön valikot ja säätimet käännetään pystyasentoon. Kamera siirtyy automaattisesti muotokuvatilaan, kun näytön kääntää kohti kuvaajaa.

Vahva myös videoissa

Nikon Zf tallentaa 4k/60p-videoita kennon koko leveydeltä. Nopeuteen 60p päästään aps-c-rajauksella. Kamera tallentaa 10-bittistä videokuvaa ja tukee N-Log- sekä hlg-profiileita.

Otokset tallennetaan sd-kortille (uhs-II) ja micro-sd-kortille (uhs-I), joille on paikka kameran pohjasta avautuvassa akkukotelossa. Akun luvataan riittävän 360 kuvaan etsimen avulla ja 380 kuvaan näytön avulla kuvattaessa (cipa). Rungon mitat ovat 144 x 103 x 49 mm ja paino 710 grammaa.

Nikon Zf -runko maksaa noin 2 600 euroa. Tuotepaketin saa 40 mm:n objektiivilla hintaan 2 859 euroa ja 24-70 f/4 -zoomilla hintaan 3 259 euroa. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.