Samsung näyttää osaamistaan tuomalla myyntiin taipuvan television

Samsung on esitellyt Berliinin IFA-messuilla useita kaarevia näyttöjä. Huomiota herättävin on varmasti tänään julkistettu 105 tuuman 4k ultra hd -televisio, joka taipuu litteästä kaarevasta yhdellä napinpainalluksella. Ominaisuuden kerrotaan tuovan katsojalle enemmän vapautta päättää omasta katselukokemuksestaan.

Samsung Bendable UHD TV(105 inch)_01

Timeless Gallery -nimellä kulkeva huipputelevisio on varustettu uusimmilla teknisillä ominaisuuksilla, kuten uhd-dimming ja uhd-skaalaus. Niiden luvataan tarjoavan paras mahdollinen kuvan- ja  mustantoisto sekä kontrasti.

Hieman tavanomaisempi mutta silti ainutlaatuinen uutuus on toinen tänään esitelty 105 tuuman kaareva televisio. Se on omiaan elokuvien katseluun muutenkin kuin kokonsa vuoksi. Kuvasuhde on näet sama kuin laajakangaselokuvissa, eli 21:9, ja 5120 x 2160 pisteen tarkkuus on sekin full hd -kuvaan verrattuna viisinkertainen. Nykyisten tv-lähetysten sd- ja hd-kuva muunnetaan sekin uhd-tarkkuudelle.

Television sisältämää uutta tekniikkaa on muun muassa peak illuminator, joka kaivaa tarkimmatkin yksityiskohdat esiin kuvan pimeimmistä alueista. Kaiuttimia ja äänentoistoa kehutaan erinomaiseksi.

Uusien 105-tuumaisten Samsung-televisioiden hinnat ja tuloajat ovat vielä vahvistamatta.

Samsung Curved UHD TV(105 inch)