Suosittuun keskihintaluokkaan kuuluva älypuhelin Sony Xperia 10 VI on tehty kestämään

Sony Xperia 10 VI sisältää suuren kapasiteetin akun, josta riittää virtaa peräti kahdeksi päiväksi. Corning Gorilla Glass Victus -lasista valmistettu vesitiivis näyttö pitää huolen puhelimen pitkäikäisyydestä. Kevytrunkoista puhelinta on helppo hallita yhdellä kädellä.

Piirisarjan kehittyneen suorituskyvyn ja akun optimoinnin ansiosta, videon jatkuva toistoaika on noin 10 prosenttia pidempi edelliseen malliin verrattuna. Lisäksi Xperia 10 VI on varustettu uudella Video Creator -sovelluksella, jolla voi helposti ja nopeasti muokata, kuvata sekä luoda videoita.

Etustereokaiuttimia on kehitetty entisestään: äänenvoimakkuuden kapasiteettia on kasvatettu ja dynaamista aluetta on laajennettu. Se parantaa sekä bassojen että diskanttien toistoa, mikä mahdollistaa entistä selkeämmän äänentoiston.

Kestävä ja kompakti

Sony Xperia 10 VI on poikkeuksellisen kevyt (164 g) ja kompakti (155 mm x 68 mm), joten sitä on mukava käyttää yhdellä kädellä. Takapaneeli on tehty mattapintaisesta, maidonvalkoisesta, puoliksi läpinäkyvästä hartsimateriaalista. Vesi- ja pölytiiviysluokitukset (IP65/68) täyttävän puhelimen näytössä käytetään putoamista ja naarmuuntumista kestävää Corning Gorilla Glass Victus -lasia.

Suuren kapasiteetin akku ylittää päivittäiset katselu-, kuuntelu- ja sisällöntuotantotarpeet. Sonyn lataustekniikoiden ansiosta sen luvataan säilyvän toimintakykyisenä peräti kolme vuotta. Battery care -ominaisuus estää ylilatauksen, kun taas Xperia Adaptive Charging -ominaisuus tarkkailee jatkuvasti puhelimen latausprosessia, jotta akku ei rasittuisi tarpeettomasti. Puhelimessa on myös parannettu pikanopeus.

Snapdragon® 6 Gen 1 Mobile Platform -mobiilialustan parannettu piirisarjan suorituskyky ja akun virrankulutuksen optimointi pienentävät virrankulutusta ja parantavat videoiden jatkuvaa toistoaikaa jopa 10 prosenttia verrattuna edelliseen malliin.

Sony Xperia 10 VI -puhelimen voi mukauttaa esteettömyysasetuksilla ja sovelluksilla, kuten ottamalla käyttöön puheohjauksen ja suurentamalla tekstikokoa.

Näyttäviä videokoosteita

Video Creator -sovellus mahdollistaa lyhyiden videoiden vaivattoman luomisen älypuhelimella otetuista valokuvista ja videoista. Videon voi luoda alle minuutissa valitsemalla haluamansa tiedostot ja säätämällä toistoaikaa.

Takakameran kaksi objektiivia mahdollistavat monipuolisen kuvaamisen. Ne vastaavat kolmea polttoväliä: 16 mm, 26 mm ja 52 mm. Kaksinkertainen optinen zoom mahdollistaa kohteiden lähikuvauksen ilman huolta kuvanlaadun heikkenemisestä. Colour effects -toiminnon avulla voi ottaa kuvia käyttämällä ennalta asetettuja värivaihtoehtoja. Näin kuvia ei tarvitse muokata ja kuvat voi ladata suoraan sosiaaliseen mediaan.

Optical Image Stabilisation (OIS) -toiminto ei rajoitu vain still-kuvaukseen, vaan se on yhtä tehokas myös videokuvauksessa. Vakautus toimii sekä 26 mm:n että 52 mm:n objektiivilla.

Tekoälyohjattua kohtaustekniikka valitsee itsenäisesti optimaaliset asetukset onnistuneen otoksen kuvaamista varten.

Selfie-potretin voi ottaa helposti missä tahansa näyttämällä kämmentä kameralle. Se  käynnistää automaattisen kahden sekunnin itselaukaisimen, mikä antaa aikaa valmistautua kuvaan.

Kotiteatteri taskukoossa

Etustereokaiuttimissa on edellistä mallia laajempi dynamiikka, ja diskantit sekä bassot toistuvat nekin entistä selkeämmin. Lisäksi 6,1 tuuman full hd+ oled-näyttö sisältää Sonyn Bravia-televisioita varten kehitettyä teknologiaa. Näin puhelimesta on saati taskukokoinen kotiteatteri.

Sony Xperia 10 VI tukee tietenkin bluetooth-yhteyttä ja korkealuokkaista ldac-äänitekniikkaa. Puhelimessa on myös 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, joten korkealaatuisesta äänestä voi nauttia sekä langallisten että langattomien kuulokkeiden kanssa.

​Sonyn omaa tekoälyteknologiaa käyttävä dsee ultimate -ominaisuus toistaa äänilähteet, kuten esimerkiksi suoratoistopalvelut, hi-res-äänenlaadulla.

Sonyn sitoutuminen kestävään kehitykseen

Sony-konserni on laatinut Road to Zero -ympäristösuunnitelman, jonka tavoitteena on nollata ympäristöjalanjälki vuoteen 2050 mennessä. Osana keskipitkän aikavälin ympäristötavoitteita Sony pyrkii poistamaan muoviset pakkausmateriaalit uusista pienistä tuotteista vuoteen 2025 mennessä.

Sony Xperia 10 VI:n tuotepakkaus ja sen sisälokero on valmistettu Sonyn Original Blended Material -materiaalista, joka koostuu bambusta, sokeriruo’on kuiduista ja kierrätyspaperista, minkä ansiosta yksittäispakkaukset ovat täysin muovittomia. Sonyn jatkuvien muovin vähentämistoimien lisäksi kuljetuskartonkien sulkemiseen käytetty muoviteippi on korvattu paperilla, jotta pakkauksista ovat ympäristöystävällisempiä.

Lisäksi noin 50 prosenttia joidenkin rungon sisällä ja ulkopuolella käytettävien osien raaka-aineista on ympäristöystävällisiä hartseja (kierrätyshartseja, kasvipohjaisia hartseja jne.), mukaan lukien Sonyn kehittämä paloa hidastava sorplas-kierrätysmuovi.

Lisävarusteet

Puhelimelle on saatavana kolme väriltään yhteensopivaa suojakuorta sisäänrakennetulla jalustalla. Jalusta on kätevä suoratoistoa ja videokeskusteluja varten. Ohut suojakuori on suunniteltu sopimaan täydellisesti Xperia 10 VI:n rungon muotoon. Mukana on myös uusi rengashihna, joka lisää käyttömukavuutta. Hihna antaa vakaan otteen sormille, ja sitä voi käyttää myös kaulan ympärillä yhdistämällä sen kaulahihnaan (lisävaruste). Suojakuorissa on käytetty raaka-aineena osittain myös Sonyn kierrätettyä sorplas-kierrätysmuovia.

Saatavuus: Xperia 10 VI tulee saataville Pohjoismaissa kesäkuussa väreissä sininen, musta ja valkoinen. Suositushinta on 399 euroa. Ennakkotilauskampanjan tarjous sisältää WH-CH520-kuulokkeet. Ennakkotilaajien etu voimassa 16. kesäkuuta asti.

Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.