Sonyn kaikkien aikojen pienin action-kamera ei tingi kuvanlaadusta

Sony HDR-AZ1VR painaa vain 63 grammaa ja on kooltaan noin kaksi kolmannesta aiemmista malleista. Se sisältää koeteltua ja hyväksi havaittua Sony-tekniikkaa, kuten tehokas SteadyShot-kuvanvakain, takaa valaistu exmor r -kenno sekä viimeisin xavc s -koodekki. Yhdessä tuottavat ne huippuluokan full hd -videokuvaa myös heikossa valossa.

Sony_AZ1_ulkona

Zeiss-objektiivi vangitsee huikean 170 asteen kuvakulman, ja laadukkaat mikrofonit tallentavat äänen stereona. Koska kamerassa on IPS4-tason roiskevesitiiviys, sitä eivät pienet sadekuurot ja mutalätäköt haittaa. Lisävarusteena saa vielä viiteen metriin saakka vesitiiviin kotelon.

Tuotepakettiin kuuluu myös upouusi RM-LVR2V-kaukosäädin, jota ei myydä erikseen. Kätevän, ranteeseen asennettavan ja näytöllä varustetun ohjaimen kautta näkee mitä kuvaa sekä pystyy ohjaamaan kameraa, säätämään asetuksia sekä toistamaan ja poistamaan videoita irrottamatta kameraa esimerkiksi kypärästä tai pyörän ohjaustangosta. Monikameratuotannossa säätimellä voi hallita samanaikaisesti jopa viittä kameraa.

Uudessa laitekokonaisuudessa gps-paikkatiedot siirtyvät rannekesäätimestä kameran tallenteeseen. Siirtämällä gps-vastaanottimen rannekkeeseen Sony on pystynyt pienentämään kameran kokoa merkittävästi.

Uuden Action Cam Movie Creator -ohjelman avulla on helppo luoda näyttäviä videoita. Ohjelma tarjoaa laajan valikoiman erilaisia editointitoimintoja kuten nopeus- ja etäisyystiedon lisääminen videoon. Tallennus nopeudella 120 ruutua sekunnissa mahdollistaa kauniit hidastukset.

Sony HDR-AZ1VR -kameran videotallenteita voi suoratoistaa tosiaikaisesti tapahtuman keskeltä esimerkiksi Ustream-suoratoistosivuston välityksellä. Suoratoistokuvan tarkkuus on 1280 × 720 tai 640 × 480. Palvelun käyttö vaatii rekisteröitymisen sekä wlan-yhteyden joko älypuhelimen tai wlan-verkon kautta käyttäen. Katsojien lukumäärä on helposti nähtävissä, ja suoratoistettavan videon voi tallentaa myös muistikortille.

Tarvikkeiden avulla kamarasta saa vieläkin monipuolisemman. Niitä ovat muun muassa repun olkaremmiin sopiva kiinnike VCT-BPM1, lippalakkiin sopiva hakanen BLT-CHM1 sekä vesitiivis kotelo SPK-AZ1. Saatavilla on myös akku- ja laturipaketteja sekä omat tarvikekokonaisuudet esimerkiksi pyöräilijälle ja lumilautailijalle. Sony HDR-AZ1V on toki omiaan kaikkialla, missä pieni ja laadukas videokamera on pystyttävä kiinnittämään tukevasti lähelle kohdetta.

Sony HDR-AZ1VR
HINTALUOKKA 270 €, kaupoissa lokakuussa, kamera ja rannekaukosäädin 380 €, kamera ja polkupyöräkiinnikepaketti 440 €, kamera ja varusteisiin puettava kiinnikepaketti 440 €
KENNO 11,9 megapikseliä, 1/2,3”, takaa valaistu cmos
OBJEKTIIVI kuvakulma 170 astetta, kuvanvakaimen kanssa 120 astetta
VALOVOIMA f/2,8
LÄHIN TARKENNUSETÄISYYS 30 cm
KUVANVAKAIN SteadyShot, elektroninen
VIDEO suurin tarkkuus 1920 x 1080, 50p, 50 Mbit/s, xavc s -koodaus, stereoääni
LIITÄNNÄT mikro usb
MUISTI mikrokokoinen sd, sdhc, sdxc tai Memory Stick
MUUTA wlan, nfc ja rannekkeen kanssa toimiva gps
KUVAUSAIKA 130 min wlan-yhteydellä, 150 min ilman wlan-yhteyttä
MITAT 24,2 x 36,0 x 74,0 mm
PAINO 63 g kuvauskunnossa
LISÄTIEDOT valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta

Sony_AZ1

Sony_AZ1_kotelo

Sony_AZ1_keittiössä