Canon EOS 7D Mark II -järjestelmäkamera nopeisiin tilanteisiin

Photokina-messuilla julkistettu Canon EOS 7D Mark II on erityisesti aktiiviharrastajalle tehty nopea ja monipuolinen aps-c-koon järjestelmäkamera. Messuilla esiintyneet ammattikuvaajat vakuuttivat uutuuden soveltuvan silti mainiosti myös heille. Kamera tallentaa 10 ruutua sekunnissa, ja tarkennuksesta huolehtii uusi 61 ristikkäispisteestä koostuva järjestelmä.

Sen lisäksi, että Canon EOS 7D Mark II:ssa kaikki 61 tarkennuspistettä ovat ristikkäistyyppisiä, keskimmäinen piste on kaksoisristikkäistyyppinen valovoimalla f/2,8. Tarkennus toimii valaistukseen -3 EV asti, eli lähes pilkkopimeässä.

Tehokkaita Digic 6 -suorittimia on EOS 7D Mark II:ssa kaksin kappalein, ja niillä saavutetaan nopean tarkennuksen ja 10 ruutua sekunnissa etenevän sarjakuvauksen ohella myös hyvä kuvanlaatu vähässä valossa.

Canon EOS 7D Mark II:n tarkennusjärjestelmää voi räätälöidä samanlaisessa valikossa kuin EOS-1D X -ammattikamerassa, mikä antaa vapaat kädet herkkyyden ja kohteen seurannan asetuksille. Uudella valintavivulla voi lisäksi vaihtaa tarkennusalueen tilaa irrottamatta katsetta etsimestä.

Kamera on sovitettavissa monipuolisesti omaan kuvaustapaan. Mukautettavia säätimiä on runsaasti, ja uusi etsin kattaa noin 100 prosenttia kuva-alasta.

Videokuva tallennetaan tarkkuudella 1920 x 1080/50p, ja sen voi myös siirtää ulkoiselle tallentimelle pakkaamattomassa 4:2:2-muodossa hdmi-liitännän kautta. Canon EOS 70D:ssä hyväksi todettua dual pixel cmos af -kennotekniikkaa on kehitetty edelleen, ja esimerkiksi videotarkennuksen nopeus on nyt säädettävissä. Tarkennus etenee edeltävän version tavoin sujuvasti, ja se seuraa myös liikkuvaa kohdetta.

Kamerassa on uudistetut liitännät mikrofonille ja kuulokkeille sekä hiljainen ohjaus, joka estää toimintojen äänten tallentumisen videolle asetuksia muutettaessa.

Parannetun sääsuojauksen ja kestävän magnesiumseosrungon ansiosta EOS 7D Mark II:lla voi kuvata myös vaativissa olosuhteissa. Sisäänrakennettu gps ja digitaalinen kompassi auttavat jäljittämään kuvausmatkan kulkua. Saataville tulee myös runsaasti lisävarusteita, mukaan lukien uusi akkukahva.

Canon EOS 7D Mark II
HINTALUOKKA 1950 euroa (runko), kaupoissa marraskuussa
KENNO 20,2 megapikseliä, 22,4 x 15,0 mm, cmos
SUORITIN Digic 6, 2 kappaletta
TARKENNUS 65 ristikkäistyyppistä pistettä, keskellä erittäin herkkä kaksoisristikkäistyyppinen piste (f/2,8) ja ristikkäistyyppinen (f/8,0), toimii -3 EV valaistuksessa, pisteen ja tarkennusalueryhmän valinta, automaattinen tarkennusalueen valinta, vaihtuva tarkennus, af-s, af-c, kohteen seuranta, käsintarkennus
VALOTUSTAVAT P, S, A, M, älykäs automatiikka, hdr-laajasävykuvaus
SULJINAJAT 30 – 1/8000 sekuntia, elektronisesti ohjattu verhosuljin
SALAMATÄSMÄYSNOPEUS 1/250 s
HERKKYYS ISO 100 – 16000, lisäherkkyydet ISO 25600 ja 51200
VALOKUVAT jpeg, raw, suurin tarkkuus 5 472 x 3 648
SARJAKUVAUS 10 ruutua sekunnissa, jpeg-kuvien määrä rajoittamaton, 31 raw-kuvaa
VIDEO suurin tarkkuus 1920 x 1080, 50p/60p, mov (h.264/mpeg-4), stereoääni, videokuvaus yhtä aikaa sekä muistikorille että hdmi-liitäntään kytketylle ulkoiselle tallentimelle (4:2:2)
ETSIN kattaa 100 prosenttia kuva-alasta, suurennus 1,0x, pentaprisma
NÄYTTÖ 7,7 cm, 3,0 tuumaa, 1 040 000 pistettä
LIITÄNNÄT usb 3, hdmi, mikrofoni, kuulokkeet
MUISTI Compact Flash, tyyppi I (udma 7-yhteensopiva), sd, sdhc ja sdx, tukee nopeaa kirjoitusta uhs-I-tyypin sd-korteilla
SALAMA ponnahtaa, langaton ulkoisen salaman ohjaus, varustekenkä ulkoiselle salamalle
AKUN varaus riittää noin 670 kuvan ottamiseen (cipa)
MUUTA gps, lisävarusteena wlan/ethernet ja BG-E16-akkukahva
MITAT 148,6 x 112,4 x 78,2 mm
PAINO 910 g kuvauskunnossa
LISÄTIEDOT valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta

Canon_7D_Mark_avaus

Canon_7D_Mark_taka

Canon_7D_Mark_ylä