Peilitön 24,2 megapikselin järjestelmäkamera Canon EOS M3

Canon julkisti tänään kolmannen peilittömän järjestelmäkameransa nimeltään EOS M3. Pieni ja monipuolinen kamera sisältää uuden aps-c-kokoisen 24,2 megapikselin cmos-kennon sekä tehokkaan Digic 6 -suorittimen. Yhdistelmän luvataan tuottavan ensiluokkaisia valokuvia ja videoita.

Canon_EOS_M3_avaus2_musta

Hybrid cmos af III -tekniikan ja 49 pisteen tarkennusjärjestelmän ansiosta objektiivi tarkentuu valmistajan mukaan todella nopeasti myös liikkuvaa kohdetta kuvattaessa. Tarkentaminen onnistuu jopa 6,1 kertaa nopeammin kuin alkuperäisessä EOS M -mallissa. Herkkyysasetus kattaa alueen ISO 100 – 12 800, ja otosten luvataan onnistuvan myös vähässä valossa.

Muotoillun otekahvan ansiosta kamera istuu käteen erinomaisesti. Valintakiekot ja säätimet on tuotu kätevästi sormien ulottuville. Näppäinten toimintoja voi lisäksi mukauttaa omien toiveiden mukaiseksi. Objektiivin vaihtaminen onnistuu sekin nopeasti. Kamera tuntuu heti tutulta myös peilietsimellä varustettua Canon EOS -järjestelmäkameraa käyttäneelle.

Suuri kosketusnäyttö kallistuu ylöspäin180 astetta ja alaspäin 45 astetta, joten kuvaaminen onnistuu kaikista kulmista. Kosketusvalikot ovat samanlaiset kuin muissakin EOS-kameroissa. Lisävarusteena saa kallistuvan elektronisen etsimen.

Esiin ponnahtavan oman salamavalon lisäksi varustekenkään voi kiinnittää tehokkaamman salamalaitteen.

Valokuvien lisäksi EOS M3 tallentaa full hd -videoita nopeudella 24p, 25p tai 30p ruutua sekunnissa. Objektiivin pystyy videoita kuvattaessa tarkentamaan näyttöä koskettamalla. Aukko, suljinaika ja herkkyys on tarvittaessa mahdollista säätää käsin myös videota kuvattaessa.

Kameran etähallinta ja kuvien siirto onnistuvat nfc-tekniikan terästämällä wi-fi-yhteydellä. Uusi Camera Connect -sovellus mahdollistaa etäkuvaamisen sekä kameran tärkeimpien toimintojen käyttämisen. Dynaamisen nfc-tekniikan avulla kuvia voi siirtää älylaitteisiin yhdellä kosketuksella. Automatiikka osaa myös varmuuskopioida kaikki kuvat Canonin irista-pilvipalveluun.

Canon EOS M3
HINTALUOKKA 799 euroa 18 – 55 mm:n objektiivin kanssa, kaupoissa toukokuussa
KENNO 24,2 megapikseliä, aps-c , 22,3 x 14,9 mm, cmos
TARKENNUS 49 pistettä, af-s, af-c, käsin, kohteen seuranta, kasvojen tunnistus
VALOTUSTAVAT P, S, A, M, älykäs automatiikka
SULJINAJAT 60 – 1/4000 sekuntia
HERKKYYS ISO 100 – 25600
VALOKUVAT jpeg, raw, suurin tarkkuus 6000 x 4000
SARJAKUVAUS 4,2 ruutua sekunnissa
VIDEO suurin tarkkuus 1920 x 1080, 24p, 25p, 30p, mov (mpg-4avc/h.264), stereoääni KOSKETUSNÄYTTÖ 7,5 cm, 3,0 tuumaa, 1 037 000 pistettä
LIITÄNNÄT usb, hdmi, mikrofoni
MUISTI sd, sdhc, sdxc, uhs-I-yhteensopiva
SALAMA vakiovaruste, langaton ulkoisen salaman ohjaus
AKUN varaus riittää noin 250 kuvan ottamiseen
MUUTA wlan, nfc
MITAT 110,9 x 68,0 x 44,4 mm
RUNGON PAINO 366 g kuvauskunnossa
VÄRI musta
LISÄTIEDOT valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta

 

Canon_EOS_M3_näyttö

Canon_EOS_M3_taka_musta Canon_EOS_M3_taka_näppäimet