Pienikokoinen Panasonic HX-A1 -seikkailukamera näkee jopa pimeässä

Panasonic HX-A1 on puettava kamera, joka tallentaa hd-laatuista videokuvaa rankemmissakin olosuhteissa. Pölynkestävä kamera sietää 1,5 metrin upotuksen, -10 asteen pakkasen sekä pudotuksen 1,5 metrin korkeudelta.

Panasonic_HX-A1_avaus

Kamera tallentaa tapahtumat tarvittaessa 60 ruutua sekunnissa eli kaksinkertaisella nopeudella sekä täydellä 1280 x 720 pisteen tarkkuudella. Jos tarkkuuden laskee arvoon 848 x 480, tallennus etenee 120 ruutua sekunnissa, jolloin kuvanopeus hidastuu katseltaessa neljäsosaan.

Vain 45 grammaa painavan kameran erikoisuus on erillinen infrapunavalo ja sen kanssa käytettävä night mode -toiminto. Yhdistelmä soveltuu vaikkapa hämärien luolien tai yöeläinten kuvaamiseen. Kamera on niin pieni, ettei sen mukanaoloa edes huomaa, kun sen kiinnittää otsapantaan.

Langattoman verkkoyhteyden avulla HX-A1:n voi yhdistää taulutietokoneeseen tai älypuhelimeen. Ilmaisella Panasonic Image -sovelluksella pystyy sen jälkeen hallitsemaan kameran toimintoja ja varmistaman, että kuvakulma on kohdallaan. Tallenteet voi jakaa välittömästi sosiaalisen median palveluissa, kuten YouTube, Facebook, Twitter tai Flickr.

Langattoman yhteyden avulla kameran saa yhdistettyä myös Panasonicin muihin tänä vuonna esiteltyihin videokameramalleihin kahden kameran kuvausta varten. Tällöin HX-A1:n lähettämä kuva näkyy pienenä kuvana yhdistetyn videokameran ruudulla, ja kahden eri kameran kuvan voi yhdistää samaan videotiedostoon. Toiminnon avulla on mahdollista kuvata esimerkiksi urheilua eri kuvakulmista.

Usb-liitännän ansiosta HX-A1 toimii myös web-kamerana, ja lisävarusteena saatavan VW-HMA1-pääpannan avulla se tallentaa tapahtumat kuvaajan näkökulmasta. Kameran mukana tulee VW-CTA1-kolmijalka sekä VW-MKA1-monikäyttöteline, jolla kameran saa kiinni kiikariin, olkalaukkuun tai kypärään.

Panasonic HX-A1
HINTALUOKKA 250 €, kaupoissa kesäkuussa
VÄRIT musta ja oranssi
KENNO 2,87 megapikseliä, cmos, 1/3 tuumaa
OBKEKTIIVI kuvakulma 150 astetta, polttoväli 2,6 mm, valovoima f/2,8
SULJINAJAT 1/30 – 1/12 000 sekuntia
LIITÄNNÄT usb,
MUISTI mikro-sd-kortti
MUUTA wlan
MITAT 26 x 26 x 83 mm
PAINO 45 g kuvauskunnossa
LISÄTIEDOT valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta

Panasonic_HX-A1_otsa

Panasonic_VW_HMA1_panta

Panasonic_VW_TMA1_kiinnitys