Edeltäjäänsä ohuempi ja kevyempi älypuhelin Sony Xperia X3+

Tänään julkistettu Sony Xperia Z3+ on edeltäjäänsä ohuempi ja kevyempi. Lisäksi usb-portin luukku on poistettu, joten akun lataaminen on helpompaa. Sekä etu- ja takakamera tuottavat valmistajan mukaan entistä parempaa jälkeä.

Sony_Xperia_Z3+_avaus

Tehokkaalla kuvanvakaimella varustettu etukamera sisältää takaa valaistun 20,7 megapikselin cmos-kennon. Kenno on saman kokoinen kuin ”oikeissa” pokkareissa, eli 1/2,3 tuumaa.

Suurin herkkyys on ISO 12 800, ja kelpo kuvia voi odottaa saavansa myös vähässä valossa. Valokuvat ja videot pystyy tallentamaan hdr-laajasävymuodossa. Varjoista ja huippuvaloista saa näin selvän esimerkiksi kirkkaassa auringonpaisteessa.

Edelleen kehitetyssä automaattitilassa Xperia Z3+ ottaa valmistajan mukaan aiempaakin parempia kuvia ilman käsinsäätöä. Videokuvan tallennus ja toisto onnistuvat tarvittaessa 4k-tarkkuudella.

Automaattitarkennuksella ja takaa valaistulla kennolla varustetun uuden 5 megapikselin etukameran luvataan tuottavan laadukkaita selfie-kuvia. Laaja kuvakulma vastaa 25 mm:n kino-optiikkaa, joten etukamera soveltuu myös ryhmäkuvien ottamiseen.

Vaikka usb-liitännän luukku on poistettu akun lataamisen helpottamiseksi, Xperia Z3+ on vesi- ja pölytiiviyden puolesta edeltävän Z3:n tasolla (IP65/68), ja se selviytyy 30 minuutin upotuksesta aina 1,5 metrin syvyyteen saakka.

Akku riittää jopa kahdeksi vuorokaudeksi. Toiminta-aikaa voi pidentää entisestään siirtymällä stamina-tilaan, joka sulkee suorittimen ja taustasovellukset automaattisesti, kun näyttö on sammutettu. Sonyn uudella UCH10-pikalaturilla akun voi ladata koko päivän käyttöä varten 45 minuutissa.

Sisäistä muistia on nyt 32 gigatavua, eli kaksi kertaa enemmän kuin edeltäjässä. Tallennustilaa voi lisätä mikro-sd-kortilla. Koska puhelimessa on tuki LTE Cat6:lle (enimmillään 300 Mbps) ja wi-fi mimolle, nettiin pääsee sujuvasti sekä 4G:n että wi-fi-yhteyden kautta,

Laadukas 5,2 tuuman full hd -näyttö on entistä kirkkaampi ja kontrastiltaan parempi. Kuulokkeita käytettäessä Xperia Z3+ analysoi automaattisesti niiden äänelliset ominaisuudet ja optimoi säädöt sen mukaan.

Jos puhelimen varaa ennakkoon 26. toukokuuta ja 28. kesäkuuta välisenä aikana valituilta jälleenmyyjiltä, saa kaupan päälle noin 250 euron arvoisen Sony Action Cam Mini -kameran (HDR-AZ1). Kaikkien ennakkovaraajien arvioidaan saavan puhelimensa ja kameransa heti, kun tuote tulee myyntiin kesä-heinäkuun vaihteessa.

Sony Xperia Z3+
HINTALUOKKA 750 euroa, kaupoissa heinäkuun alussa
SUORITIN kahdeksanytiminen ja 64-bittinen Qualcomm Snapdragon 810
KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Android 5.0 Lollipop
NÄYTTÖ 5,2 tuumaa, 1920 x 1080, 428 ppi
MUISTI 3 gigatavua
TALLENNUSTILA 32 gigatavua, mikro-sd-muistikorttipaikka
KAMERA takakamera 20,7 mp, etukamera 5 mp,
AKKU 2 930 mAh, puheaika jopa 17 tuntia, valmiusaika jopa 590 tuntia
MOBIILIVERKKO 4g/lte/hspa
YHTEYDET JA LIITÄNNÄT wlan 802.11 a,b,g,n,ac, bluetooth 4.1LE ja aptX, nfc, usb 2.0
MITAT 146,3 x 71,9 x 6,9 mm
PAINO 144 g
VÄRIT musta, valkoinen, kupari, aqua green
MUUTA vesi- ja pölytiivis, IP65/68
LISÄTIEDOT valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta

Sony_Xperia_Z3+_värit