Kopterit ja lennokit vuoden 2016 hittejä CES-messuilla

Nelikopterit ja muut miehittämättömät lennokit ovat saavuttaneet viime vuosina valtaisan suosion. Harrastajien leluista on tullut työkaluja esimerkiksi urheilun, matkailun, kiinteistönvälityksen, pelastustoimen ja lainvalvonnan aloilla.

01_CES_2016_lennokit_avausLennokkien menestys näkyy myös Las Vegasin CES-messuilla, jossa miehittämättömien ajoneuvojen osasto on levittäytynyt yli 2300 neliömetrin alueelle. Se merkitsee huimaa 200 prosentin kasvua viime vuoteen verrattuna. Vuonna 2015 näytteilleasettajia oli 16, mutta nyt mukana on kaikkiaan 27 yritystä.

– Lennokit ovat vallanneet markkinat ja ovat nyt yksi nopeimmin kasvavista teknologioista sekä maailmanlaajuisesti että CES-tapahtumassa, kertoa CES-messut järjestävän Consumer Technology Associationin (CTA) pääjohtaja Gary Shapiro.

CTA:n markkinatutkimusten mukaan 2015 oli lennokkien läpimurtovuosi. Joulunajan myynniksi arvioidaan 400 000 lennokkia, ja Yhdysvalloissa alan koko vuoden liikevaihto noussee lähes 105 miljoonaan dollariin, joten lisäystä on 52 prosenttia verrattuna vuoteen 2014.

Kiinnostuksesta lennokkeja kohtaan kertoo sekin, että puolijohdejätti Intel sijoitti viime vuonna 60 miljoonaa dollaria yhteen sähkötoimisten lennokkien johtavaan kehittäjään nimeltään Yuneec. Yuneec aikoo käyttää rahoituksen tuotemarkkinoinnin ja -kehityksen vauhdittamiseen. Yhtiöt aikovat tehdä yhteistyötä myös tulevien tuotteiden kehittämisessä.

Mikäli lainsäädäntö sallii, seuraavien 20 vuoden aikana saatetaan päästä tilanteeseen, jossa miehittämättömät lennokit tekevät Yhdysvalloissa yli miljoona lentoa päivässä.

02_CES_2016_lennokit