Panasonicilta kaksi monikäyttöistä 4k-videokameraa

Panasonic HC-VXF990 ja HC-VX980 tallentavat laadukasta 4k-videokuvaa. Videoita voi editoida monipuolisesti jo kamerassa, ja niistä saa helposti myös 8 megapikselin valokuvia.

09_Panasonic_VXF990Panasonic HC-VXF990 ja HC-VX980 sisältävät 20-kertaisen zoom-objektiivin, jonka laajakulma vastaa noin 31 mm:n kino-optiikkaa. Automaattitarkennus toimii valmistajan mukaan sujuvasti ja luotettavasti.

Viisiakselinen Hybrid O.I.S.+ -kuvanvakain tasoittaa tehokkaasti kameran liikettä. Level shot puolestaan tunnistaa kameran kallistumisen ja suoristaa videokuvan ennen tallentamista.

Kumpikin uutuuskamera sisältää 4k cropping -toiminnon, jolla 3840 x 2160 pisteen 4k-videoista pystyy editoimaan 1920 x 1080 pisteen full hd -videoita suoraan kamerassa. Toiminnon avulla 4k-kuvaa voi zoomata, panoroida tai vakauttaa, minkä jälkeen video tallentuu full hd -tarkkuudella. Lisäksi 4k-videotiedostoista saa laadukkaita 8 megapikselin valokuvia.

Kuvaa monesta kulmasta

Kolmas uusi ominaisuus on wireless multi camera. Se on edelleen kehitetty versio Panasonicin jo aiemmin esittelemästä wireless twin camera -toiminnosta. Wireless multi camera mahdollistaa langattoman kuva kuvassa -tallennuksen videokameraan yhdistetyn älypuhelimen kamerasta.

Alkuperäinen wireless twin camera salli yhden älypuhelimen liittämisen videokameraan, mutta uusi wireless multi camera pystyy hyödyntämään yhtä aikaa jopa kolmea älypuhelinta. Videoon voi näin lisätä kaksi pientä lisäikkunaa älypuhelimien avulla, jolloin tapahtumia voi tallentaa yhtä aikaa useammasta kuvakulmasta.

Etenkin huippumalli HC-VXF990 on täynnä kehittyneitä, ammattilaisten ja kokeneiden harrastajien arvostamia ominaisuuksia. Niitä ovat uusi kääntyvä etsin ja elokuvista tutut tehosteet, kuten slow & quick video, slow zoom ja dolly zoom.

Panasonic HC-VXF990 maksaa alle 1200 euroa ja HC-VX980 alle 950 euroa. Kumpaakin odotetaan kauppoihin helmikuun lopulla. Lisätietoja uusista Panasonic-videokameroista löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

10_Panasonic_VX980