Nyt alkoi ultra hd blu-ray -levyjen aika!

Ensimmäiset 21st Century Foxin 4k ultra hd blu-ray -levyt julkaistiin Suomessa virallisesti tänään. Uudet levyt, 4k ultra hd blu-ray -soittimet ja uhd-televisiot tuottava yhdessä kuvan, jollaista kotikatsomoissa ei ole aiemmin nähty.

01_ultra_hd_blu-ray_avausNyt julkaistavat elokuvat toimitetaan pakkauksissa, joissa on sekä tavallinen blu-ray-levy että uusi 4k ultra hd blu-ray. Näin elokuvan voi katsoa jo ennen kuin hankkii ultra hd blu-ray soittimen.

Ensimmäisiä soittimia ovat luvanneet Suomeen Panasonic ja Samsung. Hinta-arviot ovat vastaavasti noin 800 ja 500 euroa. Levyjen hinnat alkavat noin 30 eurosta.

Tänään julkaistiin yhdeksän 21st Century Foxin elokuvaa, mutta valikoima kasvanee nopeasti kevään aikana muun muassa Sony Pictures ja Warner Bros. -studioiden tuotteilla.

Elokuvia voi ostaa esimerkiksi verkkokaupoista kuten Anttila.com ja Discshop. Kotimainen Discshop on avannut 4k ultra hd blu-ray -levyille jopa oman osaston.

Paras kaikessa

Uudet ultra hd blu-ray -levyt ja -soittimet tarjoavat tämän hetken parasta kuvaa niin erottelun, dynamiikan kuin värintoistonkin suhteen. Levy on ylivoimainen verrattuna suoratoistopalveluihin, koska verkon kautta jaettavaa 4k-sisältöä joudutaan vielä pakkaamaan sen verran voimakkaasti, ettei kuvanlaatu yllä ultra hd blu-rayn tasolle.

Sen lisäksi että 3840 x 2160 pisteen ultra hd -kuvan tarkkuus on nelinkertainen verrattuna 1920 x 1080 pisteen full hd -kuvaan, soittimet ja uudet uhd-televisiot tukevat myös hdr-laajasävytoistoa sekä bt.2020-väriavaruutta. Hdr-tekniikka ja full hd -sisältöjen rec.709-toistoa laajempi bt.2020-värimaailma lisäävät elokuvanäkymien vaikuttavuutta usein yhtä paljon kuin erottelun kasvaminen nelinkertaiseksi.

02_ultra_hd_blu-ray_Panasonic

03ultra_hd_blu-ray_Samsung