Dyson Air Multiplier tuo helpotusta helteeseen

Ilman lapoja toimiva Dyson Air Multiplier -tuuletin ei ole enää aivan uusi keksintö, mutta sitäkin ajankohtaisempi. Kahdesta viimeisimmästä mallista pienempi sijoitetaan pöydälle ja isompi lattialle.

01_Dyson_AM07W_avausDyson Air Multiplier -tekniikka perustuu ilmavirtausta voimistavaan renkaaseen, jonka läpileikkaus muistuttaa lentokoneen siipeä. Tuulettimen sisällä on roottori, joka työntää kotelon sivuilta imemänsä ilman sopivalla paineella renkaaseen.

Dyson kehuu viimeisimpiä Air Multiplier -tuulettimiaan entistä hiljaisemmiksi. Alkuperäiset edut, eli tasainen ja miellyttävä ilmavirta sekä helppo puhdistettavuus, ovat edelleen tallella. Ilman lapoja toimiva tuuletin on lisäksi turvallinen.

Dyson Air Multiplier AM06 (300 €) imee valmistajan mukaan jopa 27 litraa ilmaa sekunnissa, ja rengas kasvattaa ympäröivän ilmavirran jopa 15-kertaiseksi. Tuuletinta voi kallistaa 10 astetta ylöspäin sekä alaspäin, ja nopeutta pystyy säätämään portaattomasti. Mukana toimitetaan magneetilla tuulettimen runkoon kiinnittyvä kaukosäädin. Hiiliharjaton moottori toimii valmistajan mukaan energiatehokkaasti. Tuulettimen mitat ovat 35,6 x 54,7 x 15,2 cm, paino 1,83 kiloa ja äänitaso 64 dB(A). Väriksi voi valita mustan tai valkoisen.

Dyson Air Multiplier AM06 (400 €) on noin metrin korkuinen lattialla seisova tuuletin, jonka voi ohjelmoida sulkeutumaan automaattisesti 15 minuutin tai vaikka 9 tunnin kuluttua. Nopeutta pystyy säätämään portaattomasti. Mukana toimitetaan kaukosäädin, joka kiinnittyy magneetilla tuulettimen runkoon. Laitteen mitat ovat 19,0 x 100,7 x 11,0 cm ja äänitaso 64 dB(A). Väriksi voi valita mustan tai valkoisen.

Oheisella videolla Dysonin insinöörit ovat jääneet illalla töiden jälkeen kokeilemaan, kuinka Air Multiplier -tekniikka toimii useamman tuulettimen kanssa.

pbeards

03_AM06_imu

lferris