IFA-messujen Grundig-uutuuksia oled-televisiosta monitoimiuuneihin

Grundig-merkillä on Saksassa pitkät perinteet. Tuotevalikoima ulottuu sekin televisioista ja äänentoistolaitteista aina uuneihin, kylmälaitteisiin, keittiön pienkoneisiin, astian- ja pyykinpesukoneisiin, kuivausrumpuihin sekä kauneudenhoitotuotteisiin saakka.

02_ifa_2016_grundig_avaus

Televisioissa Grundig aikoo panostaa oled-tekniikkaan. Toisin kuin tavanomaisten televisioiden nestekidepaneelit, oled ei tarvitse led-taustavaloa. Jokaisen kuvapisteen orgaaninen led (oled) näet säteilee valoa jo itsessään. Siksi kuvapisteet voidaan kytkeä päälle tai pois yksitellen, jolloin kontrasti ja sitä kautta myös värintoisto saadaan erinomaiseksi.

03_ifa_2016_grundig_kim_kanervo_01

– Grundigin ensimmäinen oled-televisio on 65-tuumainen 4k ultra hd -malli VLO 9790. Oled-tekniikan ansiosta tv näyttää myös hdr-laajasävykuvan täydessä loistossaan. Vaikka paneeli on alle kuuden millimetrin paksuinen, televisioon on saatu kahdeksasta kaiuttimesta koostuva äänijärjestelmä, jossa korkeat äänet toistetaan suoraan kohti kuulijoita, kehuu Kim Kanervo Grundigin lippulaivatelevisiota.

Äänentoistoon on panostettu samaan tapaan monissa muissakin Grundig-televisiossa. Ja koska satelliittivastaanotto Grundigille tuttua jo vuosikymmenten takaa, useimmissa tv-malleissa on antenni- sekä kaapelivirittimien ohella myös satelliittivirittimet. Sisustajaa taas kiinnostaa se, että joitain Grundig-televisioita saa mustan lisäksi valkoisena.

04_ifa_2016_grundig_peter_bolin_01

– Grundig on onnistunut laajentumaan kulutuselektroniikan valmistajasta edistykselliseksi, koko kodintekniikan hallitsevaksi yritykseksi. Berliinissä näytämme sekä valmiita uutuustuotteita että kehitteillä olevia prototyyppejä. Prototyyppien avulla selvitämme kuluttajien kiinnostusta uusiin innovaatioihin, valaisee tavallisen uunin sekä höyry- ja mikroaaltouunin yhdistelmää esitellyt Peter Bolin.

Prototyypeistä kiinnostavimpia oli jäähdyttävä uuni. Esimerkiksi kalaruokia on lähes mahdotonta valmistaa tavallisessa uunissa ajastimen avulla, mutta jääkaappilämpötilaan jäähdytettävä uuni säilyttää kalankin tuoreena ennen kypsennystä. Jäähdytyksestä huolehtiva kompressori on uunin alaosassa.

05_ifa_2016_grundig_cooling_oven