Mieleltä pussiton imuri, vikkelä astianpesukone ja uudenlainen keittotaso

Saksa on Mielen kotikenttä, joten Berliinin IFA-messut olivat oiva paikka uutuuksien esittelyyn. Osa messuilla esitellyistä tuotteista tulee kauppoihin vasta myöhemmin, mutta jotkut hyvinkin pian. Ensimmäisten joukossa saapuvat Miele G 6000 EcoFlex -sarjan astianpesukoneet.

02_miele_ifa_2016_avausNopeatempoinen elämänrytmi vaikuttaa osaltaan niihin ominaisuuksiin, joita uusilta kodinkoneilta odotetaan. Siksi Miele kehitti G 6000 EcoFlex -astianpesukoneisiin supertehokaan 58 minuutin mittaisen pesuohjelman.

Lyhytkestoisia pesuohjelmia on toki nähty aiemminkin, mutta uusi QuickPowerWash ja sen kanssa käytettävät UltraTabs Multi -astianpesutabletit takaavat yhdessä parhaan mahdollisen A-luokan pesutuloksen. Näin tiskin ehtii pestä vaikkapa ennen töihin lähtöä omien aamuaskareiden lomassa, eikä astioiden puhtaudesta tarvitse tinkiä tuumaakaan.

03_miele_ifa_2016_lasinpitimetNopeutta ja mukavuutta lisää myös uudistettu 3D aterintaso+. Tasoa voi nyt muunnella helposti, ja leveys, korkeus sekä syvyys ovat säädettävissä sopimaan eri keittiövälineille soppakauhasta ja salaattiottimista teelusikkoihin. Alakoriin lisätty silikonipehmustettu FlexCare-pidike pitää viinilasit paikoillaan entistä paremmin.

Miele G 6000 EcoFlex -astianpesukoneet ylittävät parhaan energialuokan A+++ vaatimukset jopa 20-prosenttisesti. Ne keräävät lämpimän veden talteen koneen varaajaan, missä lämpöenergia lämmittää uuden kylmän ja raikkaan veden seuraavaa pesuvaihetta varten.

Kaiken muun hyvän lisäksi Mielen astianpesukoneet on testattu kestämään 20 vuotta vastaava kotitalouskäyttö. Miele G 6000 EcoFlex -astianpesukonesarja korvaa nykyisen G 6000 -sarjan sekä 45 cm leveät mallit.

Ensimmäinen pussiton imuri

Berliinin IFA-messuilla esitelty Blizzard CX1 on Mielen ensimmäinen pussiton pölynimuri. Pussittomissa imureissa pöly erotetaan poistoilmasta keskipakoisvoiman eli niin sanottujen syklonien avulla. Muiden valmistajien tuotteista poiketen CX1:ssä on vain yksi iso sykloni. Näin imurista on saatu hiljaisempi, ja se kuluttaa vähemmän tehoa.

04_miele_ifa_2016_imuriPoistoilman suodatus on sekin järjestetty uudella tavalla. Karkeajakoinen pöly kulkeutuu helposti tyhjennettävään säilöön, mutta pienemmät partikkelit suodatetaan omassa yksikössään, joka sekin on helposti irrotettavissa. Fiksun rakenteen ansiosta hienojakoinen pöly ei leviä ilmaan säiliötä tyhjennettäessä, vaan se tarttuu erilliseen pestävään suodattimeen. Joissain CX1-versoissa on lisäksi imurin eliniän kestävä hepa-suodatin.

05_miele_ifa_2016_polynsuodatin

Tehokas liesituuletin keittotasossa

Mielen 80 senttimetriä leveässä induktiotasossa on kaksi mukautuvaa PowerFlex-keittoaluetta ja niiden keskellä tehokas liesituuletin. Keittoalueen koko asettuu sopivaksi automaattisesti sen mukaan, kuinka iso astia sen päälle asetetaan.

HyperFocal: 0

Keittotasossa hyödynnetään myös vuodesta 2008 saakka sovellettua Miele-tekniikkaa, joka säätää liesituulettimen tehoa automaattisesti sen mukaan mitä tasolla keitetään. Nyt liesituuletin sijaitsee kuitenkin kätevästi keittotason pinnassa.

Omaan koteloonsa sijoitettu tehokas ja helposti irrotettava rasvasuodatin on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja sen voi pestä astianpesukoneessa. Tasolle läikkyneet nesteet valuvat ritilän alla olevaan astiaan, joka on helppo tyhjentää.

07_miele_ifa_2016_johtajistoOheisessa kuvassa Mielen induktiotasolla kokkaavat Frank Jüttner Saksan myyntiyhtiöstä, Mielen omistajajohtaja Dr. Reinhard Zinkann sekä Miss IFA 2016. Lisätietoja Miele-tuotteista löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.