Hehkeä minä – joululahjoja kauneuden- ja terveydenhoitoon

Joululahjaksi saatu fööni, kiharrin tai kynsistudio pääsevät tositoimiin heti uudenvuoden aattona. Terveyttä edistävät tuotteet, kuten kehoanalyysivaaka, älypuhelimella hallittava verenpainemittari ja auringonnousua simuloiva herätyskello ovat nekin mieluisia lahjoja. Herkälle iholle soveltuva parranajokone tai usb-liitännästä ladattava sähköhammasharja muistuttavat lahjan antajasta joka päivä.

02_grundig_catwalk

Grundig Catwalk -hiustenmuotoilusarjassa panostetaan tehokkuuden lisäksi tyylikkyyteen. Swarowskin kristalleilla koristeltuja, klassisen mustia laitteita ei ole syytä piilotella kylpyhuoneen kaapinperällä. Mallistoon kuuluu hiustenkuivain, suoristusrauta sekä ilmakiharrin, joissa on ammattilaiskampaajien suosima kolmen metrin johto.

Grundig Catwalk HD 8280 -hiustenkuivain (70 €) on varustettu tehokkaalla 2200 watin moottorilla. Kaksi puhallusnopeutta, kolme lämpötila-asetusta ja kylmäpuhallus mahdollistavat hellävaraisen käsittelyn hiuksille. Ionitoiminto kuivattaa hiukset nopeasti ja vähentää sähköisyyttä. Laitteen mukana toimitetaan muotoilupää sekä diffuusori.

Grundig Catwalk HD 7230 -suoristusrauta (55 €) sisältää kahdeksan lämpötila-asetusta 140-210 asteen välillä. Näyttö helpottaa lämpötilan säätämistä. Rauta kuumenee käyttövalmiiksi sataan asteeseen 30 sekunnissa. Kapeat keraamiset levyt soveltuvat niin hiusten suoristamiseen kuin kihartamiseenkin. Suoristusraudan mukana toimitetaan lämpöä kestävä kuljetuspussi.

Grundig Catwalk HS 6280 -ilmakihartimella hiusten muotoilu käy lämpimän ilmavirran avulla. Kolme erilaista muotoilupäätä mahdollistavat niin tuuheat kampaukset kuin tyylikkäät kiharatkin. Ionitoiminto huolehtii hiusten kiillosta ja vähentää sähköisyyttä. Harjojen keraaminen pinta ja keratiini ovat hellävaraisia hiuksille.

 

03_grundig_volume_sensation

Grundig Volume Sensation -sarjaan kuuluu hiustenkuivain, suoristusrauta sekä kiharrin.

Grundig Volume Sensation HD 5300 -hiustenkuivain (60 €) sisältää erikoiskapean muotoilusuuttimen hiusten tarkkaan muotoiluun. Mukana tuleva diffuussori puolestaan takaa tasaisen ja hellävaraisen kuivauksen niin suorille kuin kiharoillekin hiuksille. Kahdella eri puhallusnopeudella toimivan moottorin teho 1800 wattia. Kolmen lämpötila-asetuksen ohella käytössä on kylmäpuhallus.

Grundig Volume Sensation HS 5330 -suoristusrauta (55 €) lämpenee käyttövalmiiksi 30 sekunnissa. Siinä on kuusi lämpötila-asetusta 120-210 asteen välillä. Keraamisillä levyillä onnistuu niin hiusten suoristus kuin kihartaminenkin.

Grundig Volume Sensation HS 5430 -kiharrusrauta (55 €) on varustettu näytöllä sekä 120-210 asteen lämpötilansäädöllä. Lämpötila-asetuksia on kymmenen. Kiharrin kuumenee käyttövalmiiksi minuutissa, ja 25 millimetrin rauta takaa luonnollisen lopputuloksen. Ionitoiminto vähentää hiusten sähköisyyttä ja lisää kiiltoa.

 

04_obh_artist_pro

OBH Nordica Artist Pro One Touch -hiustenkuivan (100 €) sisältää kätevän kosketustunnistimen, joka helpottaa muun muassa föönausta ja rullakampausten tekoa. Kuivain käynnistyy, kun siihen tarttuu, ja sammuu automaattisesti, kun sen laskee pöydälle. Siksi virtakytkintä ei tarvitse painella edestakaisin.
OBH Nordica Artist Pro Instant Dry -föönin (110 €) liikkuva suutin nopeuttaa puolestaan kuivaamista ja estää kättä rasittumasta. Kummassakin mallissa on kolme lämpöasentoa, kaksi puhallusvoimakkuutta sekä viileäpuhallus. Hiusten sähköisyyttä vähentävä ja kiiltoa antava ionitoiminto on tervetullut ominaisuus etenkin Suomen pakkassäissä.
OBH Nordica Artist Pro Liss & Curl -suoristusraudalla (110 €) loihdit upeita juhlakampauksia kätevästi. Kaksoisionisaattori antaa hiuksille maksimaallisen kiillon ja neutralisoi sähköisyyttä. Fiksusti muotoiltu rauta soveltuu mainiosti myös hiusten kihartamiseen. Rauta liukuu sulavasti joustavien nanokeraamiset levyjen ansiosta. Laitteessa on viisi valmista lämpötila-asetusta 130-230 asteen välillä, ja se kuumenee käyttövalmiiksi jopa 15 sekunnissa.
 

 

05_dyson_supersonic

Dyson Supersonic -hiustenkuivain (400 €) mittaa ilmavirran lämpötilan 20 kertaa sekunnissa ja varmistaa, ettei kuumuus vaurioita hiuksia. Huipputehokas V9-digitaalimoottori sijaitsee poikkeuksellisesti kahvassa, jolloin painopiste on oikeassa paikassa, ja föönistä saa vakaamman otteen. SuperSonic tarjoaa neljä lämpötila-asetusta välillä 28–100 astetta ja kolme nopeusasetusta pikakuivauksesta muotoiluun. Muotoilutehon keskitin suuntaa kuivauksen vain haluttuun suortuvaan sotkematta muita hiuksia. Diffuusorisuutin puolestaan hajottaa ilmavirran tasaisesti hiusten ympärille, mikä estää hiusten pörröttymisen. Suuttimet kiinnitetään fööniin magneetin avulla. Dyson Supersonic -hiustenkuivainta myy Stockmann.

 

 

06_-rio_uvlf3_14-day

Rio UVLF3 14 Day (60 €) -geelikynsistudion avulla pikkujouluihin lakatut kynnet kestävät haalistumatta jopa uudenvuodenjuhliin asti. Mukana tulevan läpinäkyvän geelilakan voi levittää minkä tahansa kynsilakan päälle, joten värivalikoima on lähes loputon. Laitteen led uv -valo kuivattaa geelilakan 60 sekunnissa – ja pitää lopputuloksen siistinä jopa kaksi viikkoa. Lakkauksen voi tehdä sekä sormien että varpaiden kynsiin. Väritön geelilakkaus soveltuu mainiosti myös oman kynnen vahvistamiseen. Rio UVLF3 14 Day -geelikynsistudiota myyvät Stockmann ja verkkokauppa.com.

 

07a-philips-lumea-advanced

Philips Lumea Advanced -ihokarvanpoistolaite (400 €) perustuu ipl-valotekniikkaan (impulse pulsed light). Laite on kehitetty yhdessä ihotautilääkärien kanssa, ja se lähettää valoimpulsseja ihokarvojen juuriin, minkä ansiosta kehon karvankasvu vähenee vähitellen. Jo kahden viikon käsittelyn luvataan vähentävän karvankasvua ja pitävän ihon sileänä.

Philips Lumea tehoaa luonnostaan tummanvaaleisiin, ruskeisiin ja mustiin ihokarvoihin. Kuten kaikki valoon perustuvat karvapoistomenetelmät, laite ei valitettavasti sovellu erittäin vaaleille tai punaisille ihokarvoille, eikä henkilöille joilla on tumma iho.

Ihonsävyntunnistin mittaa käsiteltävän ihon käsittelyn alussa ja satunnaisesti käsittelyn aikana. Jos se havaitsee, että ihonväri on liian tumma tälle laitteelle, se lopettaa automaattisesti impulssien lähettämisen. Philips Lumea Advanced on turvallinen ja tehokas käyttää herkilläkin ihoalueilla, kuten kasvoilla, bikinialueella tai kainaloissa.

Suuri neljän senttimetrin käsittelyikkuna helpottaa laajempien alueiden käsittelyä. Erillinen tarkkuusosa puolestaan soveltuu mainiosti esimerkiksi kasvojen alueen karvanpoistoon.

 

08a-philips-shaver-series-7000

Philips Shaver Series 7000 -parranajokone (250 €) sopii erityisesti herkkäihoisille. Teriä ympäröivät renkaat on valmistettu mikrohelmiä sisältävästä materiaalista, joka suojaa ihoa parranajon aikana. Gentle Precision -tekniikka puolestaan nostaa ihokarvat oikeaan asentoon niin, etteivät terät kosketa lainkaan ihoa. Ajopää liikkuu viiteen suuntaan ja myötäilee kasvojen muotoja pitkin leukalinjaa ja kaulaa.

AquaTec Wet&Dry -ominaisuus mahdollistaa niin nopean kuiva-ajon kuin hellävaraisen märkäajon partavaahdon tai geelin kanssa – tai kiireisimpinä aamuina vaikkapa suihkussa. Litium-ioni-akku riittää tunnin latauksella 50 minuutin ajoihin tai pikalatauksella yhteen ajoon. Automaattinen puhdistuskeskus puhdistaa, voitelee ja lataa parranajokoneen yhdellä napin painalluksella ja pitää sen samassa kunnossa kuin ostettaessa. Koneen voi myös huuhdella juoksevalla vedellä.

 

09b-jordan-clean-fresh

Jordan Powered by Wilfa -sähköhammasharjat ovat syntyneet yhteistyönä suunhoitotuotteita valmistavan Jordanin sekä Norjan suurimman pienkodinkoneiden tuottajan Wilfan kanssa. Skandinaavisesta muotoilusta palkittu Jordan Clean Fresh sisältää tehokkaan litiumakun, jonka varaus riittää 120 minuutin harjaamiseen 5 tunnin latauksella. Tosin sanoen, jos hampaita harjaa suositusten mukaisesti 2 minuuttia aamuin illoin, akku on tarpeen ladata vasta kuukauden kuluttua. Irrotettavan usb-laturin voi kytkeä verkkovirtaan tai vaikka tietokoneen usb-liitäntään. Koska akku kestää pitkään, harjan pystyy jättämään kylpyhuoneeseen ilman johtoja pelkän jalustan varaan. Tyylikäs ja linjakas muotoilu auttaa pitämään hammasharjan ja laturin puhtaana.
Harjauspään SoftClean-teknologia varmistaa valmistajan mukaan erinomaisen puhdistustuloksen hellävaraisesti. Se perustuu tehokkaiden, erityyppisten harjasten yhdistelmään pienikokoisessa harjauspäässä. Paras mahdollinen, perusteellinen ja hellävarainen puhdistustulos varmistetaan harjauspään kolmella puhdistusvyöhykkeellä. Harjassa on kaksi nopeusasetusta ja oskilloiva liike. Kahden minuutin ajastin auttaa harjaamaan suositusten mukaisesti, ja painetunnistin huomauttaa, jos harjaa painaa liian kovaa.

09c-jordan-clean-fresh

Jordan Clean Fresh -sähköhammasharja maksaa noin 100 euroa. Värivaihtoehtoja on neljä. Lisävarusteena saatavaan matkakoteloon mahtuu harjan lisäksi kaksi vaihtopäätä.

 

10-qardioarm

QardioArm-verenpainemittari (150 €) tallentaa, analysoi ja jakaa verenpainemittausten tuloksia älypuhelimen tai tabletin avulla. Suomenkielinen Qardio-sovellus sisältää useita hyödyllisiä toimintoja, kuten muistutukset, paikannuslukemat ja kolmen mittaustuloksen keskiarvon laskenta. Ilmainen sovellus mahdollistaa lisäksi tulosten jakamisen vaikkapa lääkärin tai perheenjäsenten kesken. QardioArm sopii yhteen myös Apple Health, Apple Watch ja S Health -sovellusten kanssa. Pientä ja kätevää laitetta on helppo kuljettaa minne tahansa. QardioArm-verenpainemittareita myyvät Stockmann ja verkkokauppa.com.

 

11-qardiobase

QardioBase-kehoanalyysivaaka (180 €) hyödyntää sekin Qardio-sovellusta. Älyvaaka mittaa painon, painoindeksin sekä kehon koostumuksen ja tallentaa tiedot älypuhelimeen tai tablettiin analysoitavaksi. Palaute-toiminto korvaa numerot hymiöillä, jolloin palaute on rohkaisevampaa. Erillinen raskaustila mittaa raskauden etenemistä viikoittain valokuvapäiväkirjan muodossa. QardioBase-kehoanalyysivaakaa myyvät Stockmann ja verkkokauppa.com.

 

12a-philips-wake-up-light

Philips HF3520 Wake Up Light (150 €) tekee aikaisista aamuherätyksistä miellyttävämpiä etenkin talviaikaan, jolloin luonnonvalo on vähissä. Auringonnousun tapaan herätyskellon valo lisääntyy vähitellen 30 minuutin aikana valmistaen kehon heräämään luonnollisesti. Kun huone alkaa kirkastua, laite ei suinkaan piippaa, vaan toistaa valittua luontoääntä vähitellen voimistuvalla voimakkuudella. Äänivaihtoehtoina ovat linnunlaulu, linnunlaulu metsässä, zen-puutarha, merenrannan äänet ja hillitty pianomusiikki. Laitteessa on myös ula-radio, joten päivän pääsee aloittamaan suosikkiohjelmansa parissa. Illalla voi käynnistää auringonlaskusimulaation, joka valmistelee kehon unta varten vähentämällä valoa ja ääntä vähitellen ennen nukahtamista.

12b-philips-wake-up-light