Sonyn uusi televisio ei tarvitse kaiuttimia, kuvaruutu toistaa äänen

Sony A1 on vuoden 2017 tv-malliston lippulaiva. Kuva toistetaan erittäin ohuella oled-paneelilla, joka toimii yllättäen myös kaiuttimena. Sony käyttää uudesta tekniikasta nimeä acoustic surface.

02_sony_a_avausjpgKoska ohut oled-paneeli toimii ilman erillistä taustavaloa, se saadaan värähtelemään sähköisen äänisignaalin tahdissa – eli toimimaan kaiuttimena. Sony on viime vuosina kunnostautunut tv-äänen parantamisessa etenkin huippumalleissaan, joten uuden tekniikan voi odottaa toimivan hyvin myös käytännössä.

Sony A1 -televisioiden virtaviivainen ja tyylikkään minimalistinen muoto johtuu kaiuttimien puuttumisesta sekä siitä, että jalusta on piilotettu tv:n taakse.

Kuvantoistosta huolehtii 4k uhd -tarkkuuden oled-paneeli ja Sonyn tähän mennessä tehokkain X1-suoritin. Televisio näyttää hdr-laajasävykuvaa sekä hdr10- että Dolby Vision -formaatissa. Käyttöjärjestelmä on Android.

Sony A1 -televisiot saapuvat kauppoihin kesän aikana. Hinnat ilmoitetaan myöhemmin. Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

03_sony_a1_taka

04_sony_a1_sivu