Unold Design 48040 on pätevä tyhjiöpakkauslaite säilöntään ja ruoanvalmistukseen

Suomessa heitetään syömäkelpoista ruokaa roskiin vuosittain 20-30 kiloa henkilöä kohti. Kotitalouksien ruokahävikistä valtaosa tulee helposti pilaantuvista elintarvikkeista, kuten vihanneksista, maitotuotteista ja aterioilta ylijääneestä kotiruoasta.

Elintarvikkeiden ravintoarvon, koostumuksen, maun ja laadun heikkeneminen johtuu pakkauksessa olevasta hapesta. Ratkaisu ongelmaan on elintarvikkeiden tyhjiöpakkaaminen. Unold Design 48040 -tyhjiöpakkauslaitteella ruoan säilymisaikaa voi pidentää jopa viisinkertaiseksi.

Tyhjiöpakkauksen avulla marjastajat, sienestäjät ja metsästäjät saavat luonnon antimet säilöön tuoreina jo mökillä. Esimerkiksi tuoreet mustikat säilyvät tyhjiöpakattuna jääkaapissa kaksi viikkoa. Kotiin palatessa tyhjiöpakatut marjat on helppo pakastaa, sillä tiiviit pakkaukset vievät huomattavasti vähemmän tilaa kuin perinteiset pakasterasiat. Lisäksi tyhjiöpakkaaminen soveltuu mainiosti kuivattujen tuotteiden kuten kahvin, teen ja mausteiden säilytykseen, koska ilmatiivis pakkaus säilyttää niiden aromit.

Laitetta voi hyödyntää myös ruoanlaitossa. Tyhjiöpakkaaminen nopeuttaa lihan ja kalan marinointia, sillä tyhjiöpaine avaa lihan ja kalan huokoset, ja marinadi imeytyy elintarvikkeisiin nopeammin. Ranskassa kehitetty sous vide -kypsennysmenetelmä puolestaan säilyttää poikkeuksellisen hyvin raaka-aineiden mehevyyden ja ravintoaineet. Siinä ruoka kypsennetään tyhjiöön pakattuina perinteisiä kypsennysmenetelmiä matalammissa lämpötiloissa.

Unold Design 48040 soveltuu sekä kuivien että kosteiden elintarvikkeiden tyhjiösäilömiseen. Laitteessa on ylimääräinen nesteenkeräilyastia ja säilytystila johdolle. Säilömiseen voi käyttää pusseja tai tyhjiöpurkkeja. Laite maksaa noin 100 euroa ja väriksi voi valita mustan tai valkoisen.

Unold Design 48040
HINTALUOKKA 100 euroa, myynti Stockmann
PÄÄEDUSTAJA Idelux Oy
TEHO 110 W, 220-240 V, 50/60Hz
SAUMAUS noin 2,5 mm leveä, pituus enintään 28 cm
PUMPPU 12 litraa minuutissa, 0,8 bar, keskeytyspainike
PUSSIT JA RULLAT tuplaseinämät, voidaan käyttää uudelleen, kestävät konepesun, paksuus 100 µm
MITAT 42 x 16 x 9,2 cm, säilytystila johdolle