Wilfa ja Kide Science yhteistyöhön hyödyntäen Wilfan uutta tehosekoitinta

Pienkodinkoneyritys Wilfa aloittaa yhteistyön lapsille suunnatun, tiedekasvatusta mahdollistavan yrityksen kanssa. Kide Science järjestää muun muassa tiedekerhoja, joissa lapset pääsevät kokeilemaan eri tieteen aloja leikillisen oppimisen kautta.

Kide Science -toiminnassa lapset otetaan aktiivisesti mukaan jo tutkimusta muodostaessa. Kide Science -pedagogiikka perustuu Helsingin Yliopistossa tehtyyn tutkimukseen. Kide-tiedekerhot painottavat leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

– Nuoret eivät tällä hetkellä ole niin kiinnostuneita luonnontieteistä ja teknologiasta kuin mitä tarve olisi näille aloille saada osaajia. Olemmekin innoissamme, että saamme myös tukea tähän asiaan yhteistyömme kautta, jokaisen koti nimittäin voi olla myös tutkimuslaboratorio, kertoo Kide Sciencen perustaja ja lasten tiedekasvatuksesta tohtorin väitöksensä tehnyt Jenni Vartiainen.

Mielikuvitusjäätelöä

Kide-tiedekerhoissa lasten annetaan itse tutustua arjen ihmeellisiin ilmiöihin kokeillen ja havainnoiden. Esimerkiksi Wilfan uutta PowerFuel-tehosekoitinta hyödynnetään mielikuvitusjäätelöä valmistaessa.

Wilfa PowerFuel -tehosekoitin on paranneltu versio Wilfan suositusta RawFuel-tehosekoittimesta. Se on tehokas korkeanopeustehosekoitin, jolla voi murskata kaiken siemenistä, pähkinöistä ja raaoista vihanneksista jäisiin marjoihin.

Wilfa on norjalaisomisteinen perheyritys, joka valmistaa pienkodinkoneita, kuten kahvinkeittimiä, tehosekoittimia ja mehupuristimia.

– Näemme että lasten innostaminen tutkimaan ja havainnoimaan ympäristöä ja arjen ilmiöitä on erittäin tärkeää. Tällainen toiminta, jossa lapsi pääsee itse tekemään ja kokeilemaan, myös tukee lapsen kasvua ja kehittymistä hyvällä tavalla. Kide Sciencen tiedekerhot antavat tähän erinomaisen mahdollisuuden. Siksi haluamme olla mukana tukemassa tiedekerhojen toimintaa. Toivomme, että yhteistyömme osaltaan mahdollistaa sen, että yhä useammalla lapsella olisi mahdollisuus osallistua tiedekerhoon – myös pienemmillä paikkakunnilla, kertoo Wilfa Suomen toimitusjohtaja Nikolas Bogdanoff.