LG Oled 48 CX tuo upean väritoiston ja mahtavan kontrastin uuteen kokoluokkaan

Tammikuussa CES 2020 -messuilla esitelty 48-tuumainen LG-televisio tarjoaa oled-tekniikan erinomaisen kuvanlaadun myös niille, jotka eivät halua 55-tuumaista tai suurempaa televisiota. Se täydentää olemassa olevaa mallistoa, joka sisältää 55, 65, 77 ja 88 tuuman ruutukoot.

LG OLED 48 CX tuottaa saman syvän mustan ja hienon värintoiston kuin isommat mallit, Terävyys on sen sijaan vieläkin parempi 48-tuumaisen 4k-television suuremman pikselitiheyden ansiosta.

Pelaajan unelma

Uusi koko antaa mahdollisuuden käyttää televisiota myös tietokonepelien näyttönä. Upea kuva, matala latenssi ja nopea vasteaika yhdistettynä Nvidia G-Sync -tukeen tekevät LG Oled 48 CX:stä erinomaisen pelinäytön. Siinä on vuoden 2020 muiden LG:n oled-televisioiden tapaan Hdr Gaming Groupin (HgiG) hdr-peliprofiili, joka tarjoaa huippugrafiikan hdr-tuetuille konsolipeleille.

Televisio tukee useita hdr-formaatteja kuten hdr10 ja Dolby Vision, ja 4k-sisällössä se toistaa jopa 120 kuvaa sekunnissa. Tämä formaatti hyödyntää hdmi-ominaisuuksia, joita ovat auto low latency mode (allm), enhanced audio return channel (eArc) ja variable refresh rate (vrr). Hdmi vrr:n ansiosta LG:n vuoden 2020 oled-televisiot tukevat laajaa valikoimaa pelilaitteita, kuten konsoleita ja pc-laitteiden grafiikkakortteja.

Iso ääni pienestä televisiosta

Syväoppimiseen perustuva AI Acoustic Tuning tukee Dolby Atmos- toistoa mahdollistaen entistäkin vaikuttavamman katselukokemuksen. Kun televisioon liittää kaksi LG:n bluetooth-kaiutinta, kaksikanavainen ääni laajenee virtuaaliseksi 4.0-surround-toistoksi.

– Oled-televisio on pitkään tarkoittanut suuria ja ylellisiä olohuoneen televisioita, mutta joillekin 55 tuuman tai sitä suurempi koko on rajoittava tekijä, sanoo Erik Svalberg, LG Electronicsin viihde-elektroniikan tuoteasiantuntija.

– Tämä 48 tuuman oled-televisio ei ole ainoastaan sopiva malli makuuhuoneeseen, yksiöön tai tiiviiseen asumiseen. Se tarkoittaa myös sitä, että voimme tarjota uuden, jopa pc:n pelinäytöksi sopivan laitteen ja formaatin, mikä on suuri askel.”

LG Oled 48 CX:n myynti alkaa Euroopassa kesäkuun aikana. Hintaluokka on 1400 euroa. Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.