Mini led -tekniikkaan perustuva TCL X92 yltää 8k-tarkkuuteen

TCL Electronics on esitellyt televisioidensa uusimmat huippumallit. Mallisarjoja on kaksi, TCL X92 sekä X92 Pro, joista kummassakin hyödynnetään viimeisintä mini led -tekniikkaa. Huippuunsa varustellun Pro-version saa 85-tuumaisena ja muut X92-mallit 65- sekä 75-tuumaisina.

TCL Electronics kertoo olevansa maailman nopeimmin kasvava tv-merkki ja yksi maailman suurimmista kulutuselektroniikkayhtiöistä. Televisioita valmistetaan kaikkiin hinta- ja kokoluokkiin, mutta parasta osaamista esitellään 8k-tarkkuteen yltävillä ja nopealla 120 Hz:n paneelilla varustelluilla TCL X92 -malleilla. Niissä kaikissa on hifivalmistaja Onkyon kanssa kehitetty äänentoisto.

Dolby Atmos -tilaääntä ja sävykästä 8k-kuvaa

Edeltävän mini led -teknologiasta kehitetyssä X925:ssä tuhannet ohuet led-valot leviävät sadoille alueille, joten mustan sävyt ovat syvät ja kuvaan saadaan silti reilusti kirkkautta. Koska aitoa 8k-materiaalia on toistaiseksi saatavilla erittäin vähän, tv skaalaa full hd- ja 4k-sisällöt paneelin 8k-tarkkuudelle.

Onkyo-äänijärjestelmä perustuu etukaiuttimiin ja niiden takana sijaitsevaan subwooferiin. Huippuvarusteltu X925 Pro sisältää 5.1.2-kanavaisen Onkyo-soundbar-kaiuttimen, jossa on 25 kaiutinelementtiä. Kaikki X92-televisiot tukevat Dolby Atmos -tilatoistoa.

TCL on Call of Duty -pelin virallinen sponsori

Uudessa X925:ssa on tehoa ja ominaisuuksia myös vaikuttavan pelikokemuksen synnyttämiseen. Game Master -ominaisuuksiin sisältyvä hdmi 2.1 -tulo sekä huippunopea Wi-Fi 6 -yhteys tuottavat sulavan liikkeentoiston ja lyhyen vasteajan. Viimeisin hdmi 2.1 varmistaa yhteensopivuuden uusimpien pelikonsoleiden kanssa ja antaa pelikonsolin tai pc-grafiikkakortin vaihtaa televisio automaattisesti pelitilaan jopa alle 15 millisekunnissa.

TCL on laajantanut yhteistyöstään Activision-pelitalon kanssa ja ryhtynyt Call of Duty -pelin viralliseksi tv-kumppaniksi tarjoten vauhdikkaat pelikokemukset eri puolilla maailmaa asuville pelaajille.

TCL 65X925 ja 75X925 maksavat 2 990 ja 3 990 euroa. TCL 85X925 Pro julkaistaan myöhemmin tänä syksynä Pohjoismaisilla markkinoilla. Lisätietoja saa valmistajan kotisivuilta.