Samsung Bespoke Home näyttää tietä älykkäiden kodinkoneiden kehitykselle

Samsung laajentaa Bespoke Home -kodinkoneiden mallistoa ja esitteli uusia mukautettavia suunnitteluratkaisuja, yhdistettyjä palveluita ja muita älykkäitä kodin ratkaisuja. Tarkoitus on luoda kotiin ympäristöjä ja kokemuksia, jotka ylittävät perinteisten kodinkoneiden tarjonnan.

Samsung tarjoaa tänä vuonna Bespoke-tuotteita kattavasti koko kotiin. Esimerkiksi Pohjoismaissa tulee saataville vuoden loppupuolella upouudet, tekoälyllä toimivat Bespoke-uunit. Ne sisältävät yhdistettyjä toimintoja, jotka hyödyntävät SmartThings-sovellusta. Näin ruoanlaitosta tulee entistä helpompaa ja tehokkaampaa.

Esimerkiksi AI Pro Cooking voi tunnistaa eri ainesosia ja säätää asetuksia niiden mukaan sekä valvoa ruokaa valmistuksen aikana, mikä vähentää yli- tai alikypsennyksen riskiä. Dual Cook Steam -toiminnolla voi puolestaan valmistaa höyrytettyjä ruokia ja eri uuniruokia monipuolisilla asetuksilla samanaikaisesti.

Pyykkipäivä tekoälyn avustamana

Keittiöön tarkoitettujen tuotteiden lisäksi Pohjoismaiden markkinoille tuodaan kolmannen vuosineljänneksen aikana myös uudet tekoälyä hyödyntävät pesukone ja kuivausrumpu. Pesukoneessa on muun muassa Ultra Capacity -toiminto, jonka ansiosta pesu etenee helposti riippumatta koneen täyttömäärästä. AI OptiWash hyödyntää automaattista pesuaineen annostelujärjestelmää ja parantaa pesutulosta käyttämällä oikean määrän vettä ja pesuainetta pyykin likaisuuden mukaan.

Älykkäässä Samsung Bespoke Home -kuivausrummussa on edistynyt AI Optimal Dry, joka valvoo vesipitoisuutta parannellun anturin avulla. Se myös ohjaa automaattisesti ohjelman aikaa ja lämpötilaa ylikuumenemisriskin vähentämiseksi. Lisäksi kosteusanturi havaitsee kosteuden ja kosteustason muutokset ja säätää lämpötilaa ja kuivumisaikaa hyvän tehokkuuden saavuttamiseksi. Smart Dial -toiminto tekee kuivausrummusta yksilöllisen tunnistamalla eniten käytettävät pesu- ja kuivausasetukset.

Pesukone ja kuivausrumpu on suunniteltu toimimaan parina. Näin vaatteet voi saada pestyksi, kuivatuksi ja käyttövalmiiksi tunnissa Super Speed Washer ja Super Speed Dry -toimintojen ansiosta. Pohjoismaiden markkinoilla uuteen pesukoneeseen ja kuivausrumpuun sisältyy Ecobubble AI, AI Wash ja SpaceMax. Värivaihtoehtojen saatavuus voi vaihdella alueittain.

Älykkäämpää ja mukavampaa elämää kotona

Samsung lanseeraa kesäkuussa SmartThings Home Life -sovelluksen maailmanlaajuisesti. SmartThings Home Life on laitteiden yhteyskeskus älypuhelimessa. Se yhdistää kuusi tärkeää kodin palvelua eli ruoanlaiton, energiankulutuksen, vaatteiden huollon, lemmikkitalouksien huomioimisen, sisäilman hoidon ja kodinhoidon. SmartThings Home Lifen avulla laitteiden yhteistoimintaa voi mukauttaa haluamakseen.

SmartThings tulee olemaan tärkeässä roolissa myös Samsungin kumppanuusohjelmassa ABB:n kanssa kokonaisvaltaisen älykotiratkaisun kehittämiseksi. Tämä yhdistää Samsung SmartThingsin ja ABB:n ilmaisen @home-asuntoratkaisun, joka sopii yhteen olemassa olevien kiinteistönhallintajärjestelmien kanssa. Toisessa vaiheessa yhteistyö antaa mahdollisuuden yhdistää erilaisia yksiköitä ja laitteita sähkökuorman parempaan ohjaukseen keskitetyn järjestelmän kautta.

Lisätietoja saa Samsungin suomenkielisiltä kotisivuilta.