Sony ECM-G1 -mikrofoni ja kolme laajakulmaobjektiivia vloggaajille

Sony ECM-G1 on kameran varustekenkään kiinnitettävä suuntamikrofoni, joka vaimentaa puhujaa ympäröiviä hälyääniä ja tuulen suhinaa. Jos kamerassa on Sonyn MI-varustekenkä, ääni siirtyy mikrofonista kameraan ilman kaapelia – eikä mikrofoniin tarvita paristoja.

Mikrofoni on erittäin pieni ja se painaa vain 34 grammaa. Kameran käsittelyäänet vaimentuvat valmistajan mukaan tehokkaasti joustavan ripustuksen ansiosta. Sony ECM-G1 tulee myyntiin syyskuussa noin 180 euron hintaan.

Kesällä Sony toi kauppoihin myös kolme laadukasta aps-c-kameroihin sopivaa laajakulmaa, jotka ovat omiaan kaupunki- ja maisemakuvaukseen mutta erityisen hyvin juuri vloggaajille.

Edullisin Sony 11 mm f/1,8 maksaa noin 650 euroa, ja sen kuvakulma on sama kuin 16,5 mm:n kino-optiikassa. Arvostetun G-sarjan uutuuksia ovat Sony 15 mm f/1,4 (900 €) ja moottoroitu zoom Sony PZ 10-20 f/4 G (900 €). Niiden kuvakulmat vastaavat 22,5 ja 15–30 mm:n kino-optiikkaa.

Kaikki kolme objektiivit ovat pieniä ja kevyitä, mutta silti optiselta rakenteeltaan laadukkaita. Tarkennusrenkaan saa toimimaan lineaarisesti, zoomin aukkoa voi säätää portaattomasti eikä kuvakulma muutu tarkennuksen myötä (focus breathing)

Sonylla on laaja valikoima aps-c-kennokoon järjestelmäkameroita, mutta vloggaajia kiinnostaa erityisesti Sony ZV-E10 (800 €). Se tarjoaa luotettavan tarkennusautomatiikan, kaikkiin suuntiin kääntyvän näytön ja mainiot suoratoisto-ominaisuudet.