Sony HT-S2000 tuottaa avaran elokuvaäänen helposti ja edullisesti

Sony HT-S2000 on 3.1-kanavainen Dolby Atmos/dts:x-soundbar-kaiutin, joka tarjoaa valmistajan mukaan aidon ja teatterimaisen elokuvakokemuksen. Sen luvataan tuottavan kolmiulotteista surround-tilaääntä myös stereofonisesta materiaalista. Keskikaiutin toistaa dialogin selkeästi ja sisäänrakennettu subwoofer huolehtii tukevasta bassotoistosta.

Vertical Surround Engine ja S-Force Pro Front Surround -tekniikoiden ansiosta Sony HT-S2000 luo valmistajan mukaan elokuvamaisen surround-äänen, jonka avulla saa kaiken irti Dolby Atmos- ja Dts:x-järjestelmien tilaäänestä. Sonyn virtuaalitekniikoiden ansiosta HT-S2000 tuottaa avaran äänen ilman lisäkaiuttimia. Vertical surround engine -tekniikka sijoittaa äänen kuuntelijan yläpuolelle ja S-Force Pro luo ääntä sivuille, joten HT-S2000 tuo elokuvateatterin tunnelman kotiin.

Sonyn hiljattain kehittämän tekniikan avulla kuuntelija voi kokea kolmiulotteisen surround-äänen myös stereosisältölähteistä, kuten suoratoistopalvelusta tai bluetooth-yhteensopivasta laitteesta toistetusta video- tai musiikkisisällöstä. Sonyn kehittämä tekniikka analysoi ääniraidan reaaliajassa, erottaa sen yksittäisiin osiinsa (puheäänet, äänitehosteet ja musiikkisoittimet) ja toistaa äänet tavalla, joka ympäröi kuuntelijan.

Selkeä dialogi ja tukeva bassontoisto

Sony HT-S2000 sisältää erillisen keskikaiuttimen selkeää dialogiääntä varten, ja siinä on myös sisäänrakennettu subwoofer. Yhdessä kaiutinelementit tuottavat valmistajan mukaan selkeän ja laaja-alaisen äänen, joka täyttää koko huoneen. Sonyn X-balanced-kaiutinyksiköllä saavutetaan suurempi äänenpaine, selkeät puheäänet ja vähemmän vääristymiä, lupaa Sony.

Lisävarusteena saatava langaton subwoofer (SA-SW5 / SA-SW3) tulevoittaa bassotoistoa. Lisäksi kotiteatterielämyksestä voi tehdä vieläkin aidomman lisävarusteena saatavilla lagattomilla takakaiuttimilla (SA-RS3S). Kun soundbar yhdistetään yhteensopivaan Bravia TV -televisioon, sen ääniasetukset näkyvät automaattisesti Bravia Quick Settings -valikossa television ruudulla, mikä varmistaa helpon hallinnan.

Uusi hallintasovellus

Soundbarin käyttöönotto ja hallinta on entistä helpompaa Sony | Home Entertainment Connect app -sovelluksen avulla. Se opastaa alkuasetuksissa, auttaa vianmäärityksessä ja antaa täyden hallinnan äänenvoimakkuudelle, äänitila-asetuksille ja muille toiminnoille suoraan älypuhelimen kautta. Se tarjoaa myös hyödyllistä tietoa, kuten suosituksia ominaisuuksista, uusia ohjelmistopäivityksiä ja muuta.

Sonyn kaiutintuotteet on suunniteltu myös ympäristöä ajatellen. Sony on sitoutunut käyttämään vähemmän muovia tuotteissaan ja pakkauksissaan. HT-S2000:ssa käytetään erityisesti kehitettyä kierrätysmuovia useissa tuotteen osissa. Noin 95 prosenttia pakkauksesta on valmistettu kierrätyspaperista ja paperipohjaisista materiaaleista muovin käytön minimoimiseksi.

Sony HT-S2000 maksaa noin 550 €. Myynti alkaa kesäkuussa 2023. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.