Traficom järjesti toukokuussa infotilaisuuden esteettömyysdirektiivistä. Kesällä 2025 voimaan astuvan direktiivin tavoitteena on edistää erityisesti vammaisten henkilöiden yhdenvertaisia mahdollisuuksia yhteiskunnassa.

Tutustu esitykseen: Esteettömyysdirektiivin vaatimukset toimijoille.

Esteettömyysvaatimuksia tullaan soveltamaan jatkossa esimerkiksi keskeisiin kuluttajien käyttämiin tuotteisiin, kuten älypuhelimiin ja tietokonelaitteistoihin. Vaatimuksia sovelletaan myös sähköisen viestinnän palveluihin, kuten puhelin- ja tekstiviestipalveluihin ja audiovisuaalisiin sisältöpalveluihin pääsyn tarjoaviin palveluihin, kuten television sähköisiin ohjelmaoppaisiin.

Myös digipalvelulakiin on tehty muutoksia, jotka tuovat lain saavutettavuusvaatimusten piiriin uusia palveluita ja toimijoita. Digipalvelulain saavutettavuusvaatimuksia valvoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Esteettömyysdirektiiviin liittyvistä asioista voi tilata uutiskirjeen osoitteessa https://uutiskirjeet.traficom.fi/. Lisäksi Traficom kannustaa lähettämään kysymyksiä osoitteeseen esteettomyys@traficom.fi, mikäli halutaan tarkennuksia direktiiviin.