Panasonic ultra hd -televisiot valmiina hdr-laajasävykuvaan

Panasonic laajentaa ultra hd -mallistoaan hdr-laajasävykuvaa toistavilla televisioilla. Ne tulevat saataville maalis- ja huhtikuussa 40, 50, 58 ja 65 tuuman kokoisina. Mallistosta erottuu edukseen Panasonic DX800, johon saa tyylikkään, omalla kaiuttimella varustetun jalustan.

01_Panasonic_DX_avausVuoden 2016 Panasonic ultra hd -mallit julkistettiin maaliskuun alussa Frankfurtissa. Suosittujen tv-sarjojen Marco Polo ja Orange Is The New Black palkittu elokuvaaja Vanja Cernjul kertoi tilaisuudessa, miten uusien 4k-televisioiden suuri ruutukoko, ultra hd -tarkkuus, laaja väriavaruus ja hdr-laajasävykuva ovat muuttaneet ja tulevat edelleen muuttamaan tv-sarjojen tuotantoa.

Yksinkertaiset lavasteet ja henkilöiden lähikuvat ovat vaihtuneet upeisiin näkymiin, ja niiden kuvaamiseen tarvitaan osaamista sekä kalustoa, jolla tuotettiin aiemmin vain Hollywood-elokuvia. Nykyaikaisen television avulla katsoja nauttii uusien huippusarjojen visuaalisuudesta samalla tavoin kuin parhaista elokuvista.

02_Panasonic DX800_Vanja

Panasonic ja Cernjul tekevät yhdessä lyhytelokuvaa Panasonicin ultra hd premium -televisioiden mahdollisuuksista ohjaajan vision esittämisessä.

03_Panasonic_DX900Panasonic DX900 -huippumalli esiteltiin jo tammikuussa Las Vegasin Ces-tapahtumassa, mutta se saadaan Eurooppaan ja Suomeen yhdessä muiden tv-uutuuksien kanssa. DX900 pyrkii tuomaan kotiin elokuvateatterin veroisen katselukokemuksen.

Uuden nestekidepaneelin ja studio master hcx+ -piirisarjan avulla saavutetaan kuvanlaatu, jolle on myönnetty Uhd Alliance -järjestön Ultra hd premium -hyväksyntä. Panasonic DX900 tulee saataville 58- ja 65-tuumaisena. Hinnat vahvistuvat toimitusten alkaessa.

04_Panasonic_DX800Panasonic DX800 -television muotoilussa ja materiaalivalinnoissa on haettu vaikutteita Euroopan parhailta arkkitehdeiltä, muotoilijoilta ja huonekaluvalmistajilta. Kiillotetun alumiinin, harjahiotun viimeistelyn, timanttileikattujen reunojen ja kangaspäällysteisen kaiuttimen yhdistelmä soveltuu hienosti moderniin sisustukseen. Television muotoilusta voi lukea lisää Panasonicin suomenkielisiltä kotisivuilta.

DX800 toistaa ultra hd -tarkkuuden hdr-laajasävykuvaa. Studio master hcx -piirisarjan ja cinema display -toiminnon avulla saavutetaan valmistajan mukaan luonnollinen värintoisto. Taustavalon paikallinen himmennys (engl. local dimming) tuottaa syvän mustan ja erinomaisen kontrastin. Panasonic DX800 tulee saataville 50- ja 58-tuumaisena. Hinnat vahvistuvat toimitusten alkaessa.

05_Panasonic_DX780Panasonic DX780 ja DX750 perustuvat DX800:n tavoin studio master hcx -piirisarjaan kuin. Ne toistavat ultra hd -tarkkuuden hdr-laajasävykuvaa. Kahden virittimen ansiosta toisen kanavan ohjelmaa voi tallentaa samalla kun toista katsoo. Televisiot tulevat saataville 50-, 58- ja 65-tuumaisina. Hinnat vahvistuvat toimitusten alkaessa.

Panasonic on jo pitkään tehnyt yhteistyötä elokuvateollisuuden kanssa. Panasonic Hollywood Lab kehittää uutta tekniikkaa, jolla elokuvat pystytään toistamaan televisiossa sellaisena kuin niiden tekijät ovat tarkoittaneet. Vuoden 2016 tv-mallistoa ovat Hollywoodissa kehittäneet tunnustettu väriasiantuntija Mike Sowa (DX900) ja Panasonic Hollywood Labs (DX800/780/750).

Firefox avaa älytelevision mahdollisuudet

Panasonicin uudet televisiot perustuvat Firefox-käyttöjärjestelmään. Sen ansiosta käyttöliittymä on valmistajan mukaan selkeä ja muokattavissa helposti omien mieltymysten mukaiseksi. Suosikkikanavat, videot, verkkosivut, sovellukset ja sisällöt löytää helposti aloitussivulta, jolle voi kiinnittää kätevästi omia kanavia, sisältöjä tai sovelluksia.

Myöhemmin tänä vuonna tulevan Firefox OS -päivityksen luvataan parantavan käytettävyyttä entisestään. Sovelluksia voi muun muassa etsiä verkosta ja tallentaa ne televisioon. Päivitys tuo myös mahdollisuuden lähettää televisioon sisältöä Android-mobiiliaitteiden Firefox-sovelluksesta.

Uusi Firefox OS tarjoaa erityisesti televisioon sopivaa sisältöä, kuten pelejä, uutisia, säätietoja ja vuokraelokuvia. Ne saa katsottavakseen yhdellä klikkauksella ja ilman erillistä sovellusten asentamista.

Uudet televisiot osaavat tietysti näyttää suositut videopalvelut verkosta. Panasonic suunnittelee myös Netflix-suoratoistopalveluun tulevien hdr-sisältöjen saamista mukaan tarjontaan.