Panasonic rakentaa 4k hdr -ekosysteemiä

Televisiotekniikan suurimpia muutoksia vuonna 2016 on siirtyminen hdr-laajasävykuvaan. Se onnistuu uusimmilla ultra hd -televisioilla. Lisäksi tarvitaan hdr-tekniikkaa tukevaa sisältöä, jota muun muassa Netflix tulee tarjoamaan.

03_Panasonic_4k_hdr_ekosysteemi_Panasonic on kehittänyt kokonaisvaltaisen ekosysteemin 4k hdr -sisällöstä nauttimiseen. Uusista televisioista hdr-tekniikkaa tukee DX900. Se saa seurakseen vielä ultra hd blu-ray -soittimen UB900, jolla 4k-kuvasta ja hdr-tekniikasta saa kaiken irti.

Levy on edelleen ylivoimainen, koska verkon kautta jaettavaa 4k-sisältöä joudutaan pakkaamaan sen verran voimakkaasti, ettei kuvanlaatu yllä ultra hd blu-rayn tasolle.

Molemmat laitteet on kehitetty Panasonicin Hollywoodin laboratoriossa. Ne ovat saaneet myös elokuvamaailman arvostaman THX-hyväksynnän.

Panasonic DX900 on valmistajansa ensimmäinen 4k-televisio, jolle myönnettiin ultra hd premium -sertifikaatti. Sen saamiseksi television tulee täyttää 4k ultra hd -sisältöjen hdr-laajasävykuvalle asetetut tiukat vaatimukset. Sertifikaatin myöntää laitevalmistajista, sisällöntuottajista ja muista alan toimijoista koostuva Uhd alliance.

Panasonic DX900 -televisio ja ultra hd blu-ray -soitin UB900 toistavat myös itse kuvattuja 4k-videoita. Tämä on ekosysteemiajattelun kannalta olennaista, koska Panasonic on ollut tuomassa 4k-videoita kuluttajakameroihin laajemmalla rintamalla kuin mikään muu valmistaja.

Lisätietoja Panasonic DX900 -televisiosta löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta. Television ja ultra hd blu-ray -soittimen hinnat ja tuloajat vahvistetaan myöhemmin.

01_Panasonic_UB900_artikkeli