Sonyn uusin huippuhifisarja perustuu kuulokekuunteluun

Sony esitteli Berliinin IFA-messuilla Signature Series -malliston, jonka kerrotaan edustavan valmistajansa parasta äänentoisto-osaamista. Sony on aina ollut merkittävä kuulokevalmistaja, joten Signature-laitteistokin koostuu kuulokkeista, kuulokevahvistimesta ja Walkmanista. Paketin hinta on yhteensä noin 7500 euroa.

02_Sony_Miikka_Silanterä– Signature-malleissa insinööreille on annettu vapaat kädet näyttää huippuosaamistaan niin kuulokkeiden, vahvistimien kuin digitaalisten ohjelmalähteidenkin osalta. Sarja juhlistaa samalla Sonyn 70:ttä juhlavuotta. Signature-sarjan ohella julkistimme IFA:ssa myös langattomat vastamelukuulokkeet MDR-1000X, jotka nekin kuuluvat oman luokkansa parhaimmistoon, kertoo Miikka Silanterä Sonylta.

Sony Signature Series -tuotteet perustuvat balansoituun 4,4 mm:n liittimeen, joka on hiljattain standardoitu. Toisin kuin 3,5 mm:n liitäntään tehty kaapelointi, balansoitu eli symmetrinen signaalinsiirto ei ole herkkä ulkoisille häiriöille. Liittimet ja kontaktit ovat myös mekaanisesti tukevampia.

03_Sony_Signature_MDR-Z1R

Sony MDR-Z1R -kuulokkeiden (2200 €) toiston luvataan ulottuvan 4 hertsistä 120 kilohertsiin, ja kapseleiden koko on 70 mm. Kuulokkeet painavat 385 grammaa ilman kaapelia. Impedanssi on 64 ohmia.

Sony TA-ZH1ES -kuulokevahvistin (2000 €) toimii kaikkien optiseen tai koaksiaaliseen tuloon, usb-liitäntään tai linjatuloon kytkettävien ohjelmalähteiden kanssa. Sonyn mukaan paras äänenlaatu saavutetaan kuitenkin Signature-sarjan Walkmanilla.

Vahvistin tukee korkean erottelun dsd-toistoa 22,4 MHz:n taajuudella. Lineaarista pcm-ääntä voi kuunnella 32-bittisenä sekä 768 MHz:n näytetaajuudella. Äänisignaalin saa ulos 4,4 mm:n ja 3,5 mm:n ja 6,3 mm:n liitännöistä sekä xlr-lähdöistä.

04_Sony_Signature_WM1Z_sisä

Sony NW-WM1Z (3300 €) on sarjan kahdesta Walkman-soittimesta se vieläkin hienompi. Kuparista valmistettu tukeva kotelo on päällystetty kullalla parhaan mahdollisen äänenlaadun saavuttamiseksi. Edullisempi ja vaatimattomamman näköinen Sony NW-WM1A maksaa 1200 euroa.

Kumpikin Walkman toistaa musiikkia mp3-tiedostoista korkean erottelun alac-, flac- ja dsd-formaatteihin. Musiikin saa kuuluviin myös langattomasti bluetooth-yhteyden kautta.

Sony Signature Series -sarjan kuulokkeet ja Walkman tulevat kauppoihin lokakuussa ja vahvistin marraskuun lopulla.

05_Sony_Signature_tuote