Langattomien vastamelukuulokkeiden uusi huippumalli Sony MDR-1000X

Sony on yksi aktiivisimmista vastamelutekniikan kehittäjistä. Niinpä vuosien varrelle mahtuu useita ympäristön hälyä vaimentavia vastamelukuulokkeita, jotka ovat nousseet luokkansa kärkeen. Samaa odotetaan tänään esitellyltä MDR-1000X:ltä.

02_Sony_MDR-1000X_avausSony MDR-1000X -kuulokkeet sisältävät valmistajan mukaan markkinoiden tehokkainta vastamelutekniikkaa (engl. noise cancelling). Melunvaimennuksen voi kuitenkin tarvittaessa ohittaa helposti viemällä käsi kuulokekapselin sivulle. Ympäristön äänet kuuluvat silloin mikrofonin kautta kuulokkeisiin, ja esimerkiksi lentoemännän kanssa voi keskustella sujuvasti nostamatta kuulokkeita pois korvilta.

Aktiiviset vastamelukuulokkeet ovat lentokoneen ohella omiaan myös muissa liikennevälineissä tai meluisalla kadulla. Kuulokeilla ei edes tarvitse kuunnella musiikkia. Niiden avulla pääsee näet nauttimaan pelkästä hiljaisuudesta esimerkiksi avokonttorissa. Puhelut voi silti hoitaa bluetooth-yhteydellä kuulokkeiden kautta.

Akku riittää 20 tunniksi

Musiikki siirtyy kuulokkeisiin mobiililaitteesta, tietokoneesta tai vaikka televisiosta langattomasti bluetooth-tekniikalla. Akun luvataan riittävän 20 tunnin langattomaan toistoon, ja vaikka akku unohtuisi joskus ladata, kuuntelua voi jatkaa mukana tulevan 3,5 mm:n kaapelin avulla. Akku latautuu täyteen 4 tunnissa.

04_Sony_MDR-1000X_laukku

Sony MDR-1000X on rakenteeltaan suljettu, joten taustahäly vaimenee myös akustisesti, vaikka vastamelu ei olisikaan käytössä. Kuulokkeet taittuvat pieneen tilaan, ja ne mahtuvat laukussaan helposti käsimatkavaroihin. Väriksi voi valita mustan tai beigen.

Sony MDR-1000X -kuulokkeet maksavat noin 400 euroa, ja niitä odotetaan kauppoihin syyskuussa. Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

05_Sony_MDR-1000X_taitettu