Kuvaa ja ääntä pukinkonttiin

Musiikki kuunnellaan yhä useammin älypuhelimesta, joten langattomat kuulokkeet ja bluetooth-kaiuttimet ovat tervetullut joululahja muillekin kuin perheen nuorisolle. Järjestelmäkamerasta on iloa vuosiksi eteenpäin, ja 4k ultra hd -levyjä toistava blu-ray-soitin auttaa saamaan kaiken irti uuden uhd-television kuvanlaadusta.

02_sony_mdr-xb50bs_avaus

Sony Extra Bass -kuulokkeet kytkeytyvät langattomasti älypuhelimeen tai musiikkisoittimeen. Nappimallinen MDR-XB50BS (80 €) sietää roiskevettä ja pientä sadetta (ipx4-luokitus), ja sen akku riittää 8,5 tunnin kuunteluun.

03_sony_mdr-xb70bt-xb80bs

Toinen nappikuuloke MDR-XB70BS (100 €) liitetään älypuhelimeen helposti nfc-tekniikan avustamana. Akun luvataan riittävän 9 tunnin kuunteluun. Kuulokkeita ei ole sääsuojattu, mutta niissä on kätevät painikkeet, joilla hallitaan älypuhelimen soittotoimintoja. Mallin MDR-XB80BS (150 €) sangat asettuvat mukavasti korvalehtien taakse ja pitävät kuulokkeet tukevasti paikallaan. Tehokkaan sääsuojauksen (ipx5) ansiosta kuulokkeet voi pestä jopa juoksevassa vedessä. Akun luvataan riittävän 7 tunnin kuunteluun. Sonyn älypuhelimista ja Walkman-soittimista äänen saa kuuluviin normaalia bluetooth-yhteyttä parempilaatuisena ldac-siirtotekniikan ansiosta.

 

04_appletv-4g

Apple TV tuo viimeisimmät nettisisällöt ja kiinnostavimmat suoratoistopalvelut vanhempaankin televisioon. Mukana ovat esimerkiksi Yle Areena, Hbo, Netflix, Viaplay ja Spotify, minkä lisäksi App Store -sovelluskaupasta voi ladata pelejä ja muuta viihdettä. Apple TV siirtää myös omat valokuvat ja videot tv-ruudulle helposti Applen iCloud-pilvipalvelusta. Laite kytketään television hdmi-liitäntään, ja toimintoja hallitaan kätevällä kaukosäätimellä. Apple TV:stä on saatavana kaksi versiota. Pienempi 16 gigatavun malli riittänee useimmille, mutta jos pelejä haluaa ladata runsaasti, kannattaa harkita 64 gigatavun laite. Hinnat ovat vastaavasti 180 ja 230 euroa.

 

05_sonysrs_xb3

Sony SRS-XB3 Extra Bass (190 €) on näppäränkokoinen bluetooth-kaiutin, joka toistaa uskottavasti myös matalia ääniä. Koska kaiutin on vedenkestävä, sen voi viedä lomamatkalla rannalle tai uima-altaan reunalle. Älypuhelimeen kaiutin kytkeytyy kätevästi nfc-tekniikan avustamana. Akku riittää jopa 24 tunnin kuunteluun. Väriksi voi valita mustan, sinisen, vihreän tai punaisen.

 

06b_gear-conx

Samsung Gear IconX (200 €) -tulppakuulokkeet toimivat täysin langattomasti, eikä johtoa ole edes vasemman ja oikean kapselin välillä. Kuulokkeet kytketään bluetooth-yhteydellä Android-älypuhelimeen (käyttöjärjestelmä 4.4.4 tai uudempi, muistia vähintään 1,5 GT). Tarvittaessa musiikin saa kuuluviin myös sisäisestä 4 gigatavun muistista. Kappaleita valitaan ja vaihdetaan pyyhkäisemällä kuulokkeen pintaa. Kätevät äänikomennot helpottavat toimintojen hallintaa. Musiikinkuuntelun ohessa kuulokkeet keräävät seuranta- ja aktivisuusdataa. Ne rekisteröivät muun muassa matkan pituuden, nopeuden, keston, sykkeen ja kulutetut kalorit. Kerätty data synkronoituu Samsung S Health -sovelluksen kanssa. Kuulokkeet sietävät roiskevettä.

 

07_sony_mdr-1000x

Sony MDR-1000X (400 €) -kuulokkeet sisältävät valmistajan mukaan markkinoiden tehokkainta vastamelutekniikkaa (engl. noise cancelling). Aktiiviset vastamelukuulokkeet ovat lentokoneen ohella omiaan muissakin liikennevälineissä sekä meluisalla kadulla. Kuulokeilla ei edes tarvitse kuunnella musiikkia, koska niiden avulla pääsee nauttimaan pelkästä hiljaisuudesta. Puhelut voi samalla hoitaa bluetooth-yhteydellä kuulokkeiden kautta. Musiikki siirretään bluetooth-tekniikalla mobiililaitteesta, tietokoneesta tai televisiosta. Akun luvataan riittävän 20 tunnin langattomaan toistoon. Vaikka akku unohtuisi joskus ladata, kuuntelua voi jatkaa mukana tulevan 3,5 mm:n kaapelin avulla. Akku latautuu täyteen 4 tunnissa.

 

08_samsung_ubd-k8500

Samsung K8500 (400 €) toistaa dvd- ja blu-ray-levyjen lisäksi 4k ultra hd blu-ray -levyjä ja esimerkiksi Netflix-palvelusta saatavia 4k-sisältöjä. Ultra hd blu-ray -levyt ja -soittimet tuovat uhd-television ruudulle tämän hetken parasta kuvaa niin erottelun, dynamiikan kuin värintoistonkin osalta. Levy on ylivoimainen verrattuna suoratoistopalveluihin, koska verkon kautta jaettavaa 4k-sisältöä joudutaan pakkaamaan sen verran voimakkaasti, ettei kuvanlaatu yllä ultra hd blu-rayn tasolle.

 

09_nikond5600_18-105

Nikon D5600 (860 €) -järjestelmäkamera hyödyntää SnapBridge-tekniikkaa, joka ylläpitää vakaata ja vain vähän virtaa kuluttavaa bluetooth low energy -yhteyttä kameran ja älypuhelimen tai taulutietokoneen välillä. SnapBridge pystyy siirtämään otokset älypuhelimeen automaattisesti jo tallennusvaiheessa. Sen jälkeen ne voi jakaa sopivan tilaisuuden tullen sosiaaliseen mediaan. Kaikkiin suuntiin kääntyvältä 8,1 cm:n kosketusnäytöltä voi valita myös tarkennuspisteen – jopa silloin, kun kohdetta tarkastelee optisesta etsimestä.

 

10_panasonic_g80

Panasonic Lumix G80 (1000 €) on monipuolisiin ominaisuuksiinsa nähden edullinen ja samalla kätevän kokokoinen järjestelmäkamera. Se tallentaa valokuvien lisäksi 4k ultra hd -videoita. Ulkoista mikrofonia varten on 3,5 mm:n liitin. Kohdetta tarkastellaan oled-etsimestä ja kaikkiin suuntiin kääntyvältä kosketusnäytöltä. Kennoa liikuttava 5-akselinen kuvanvakain toimii yhdessä Panasonic-objektiivien optisen vakaimen kanssa. Kosteutta ja pölyä sietävän sääsuojauksen ansiosta G80 soveltuu mainiosti ulko- ja luontokuvaukseen.