Sony WH-1000XM3 -kuulokkeet poistavat taustamelun entistäkin tehokkaammin

Lento-, juna- tai bussimatka sujuu parhaimmillaan mukavasti musiikin tahdissa tai hiljaisuudesta nauttien. Kumman tahansa valitsetkin, Sony WH-1000XM3 vie perille viimeisimmän vastamelutekniikan voimin.

Kolmannen sukupolven Sony WH1000XM3 -kuulokkeet sisältävät kaikki edeltävien mallien kiitetyt ominaisuudet. Lisäksi uusi HD Noise Cancelling Processor QN1 -suoritin vaimentaa taustamelun suurin piirtein neljä kertaa aiempaa tehokkaammin.

Ympäristön äänet poimitaan kaksoismikrofonilla ja viedään digitaalisessa muodossa suorittimeen, joka kehittää kuulokkeisiin niin sanotun vastamelusignaalin. Kuulokkeet on optimoitu lentomatkoja varten niin, että vastamelutoiminto pystytään sovittamaan ilmanpaineeseen, jota kuulokkeet havainnoivat antureilla.

Uusi suoritin käsittelee musiikkisignaalia 32-bittisesti, ja sitä seuraavat korkealuokkainen da-muunnin sekä vahvistin. Kuuloke-elementit ovat 40-millisiä. Hands free -puhelut kuuluivat nekin entistä selkeämmin monimikrofonijärjestelmän avulla.

Tutkii kuunteluympäristöä älykkäästi

Sony WH1000XM3 -kuulokkeet havainnoivat kuuntelijan toimintaa ja valitsevat tarvittaessa automaattisesti yhden kolmesta äänitilasta. Ensimmäisessä kaikki ympäristön äänet saadaan, ja toisessa vain kuulutukset sekä puhe kuuluvat musiikin ohella. Kolmas asetus on täydellinen vastamelutila, jossa ympäristön äänet vaimenevat minimiin.

Sonyn Headphones Connect -sovellus antaa vielä lisää muokkausmahdollisuuksia omien mieltymysten mukaan.

Ympäristön äänet saa halutessaan kuuluviin asettamalla oikea käsi kuulokkeen kupin päälle. Hipaisutoiminnoilla voi myös hallita musiikkia oikean puoleisen kupin kautta, eli säätää äänenvoimakkuutta ja vaihtaa kappaletta.

Uutena ominaisuutena kuulokkeissa on mukautettava virrankatkaisu, jota hallitaan Headphones Connect -sovelluksesta.  Se sallii kuulokkeiden ja vastamelutoiminnon pitämisen päällä ilman, että ne ovat yhteydessä mihinkään laitteeseen.

Helppo, käytännöllinen ja mukava

Uusien Sony WH-1000XM3 -kuulokkeiden muotoilu on edeltäjiään solakampi, ja ne ovat samalla kevyemmät. Mukavuutta lisäävät sangan paksumpi pehmuste päätä vasten sekä syvemmät korvatyynyt. Kuulokkeiden mukana tulee tyylikäs kankainen säilytyskotelo. Värivaihtoehdot ovat musta tai platinanhopea kultaisilla korostuksilla.

Akku riittää jopa 30 tunnin kuunteluun bluetooth-yhteydellä ja vastamelutoiminto kytkettynä. Pikalataus tuo viisi tuntia kuunteluaikaa vain 10 minuutin latauksella usb c -kaapelin kautta.

Sony WH-1000XM3 -vastamelukuulokkeet tulevat myyntiin syyskuussa noin 380 euron hintaan.Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.