LG Hom-bot Square -robotti-imuri puhdistaa myös nurkat

LG:n CES-messuilla esittelemä Hom-bot-robotti-imuri ehti jo ennen Pohjoismaihin tuloaan voittaa ruotsalaisen Råd & Rön -kuluttajalehden testin. Suorakulmaisen muodon, erikoispitkien harjasten ja corner master -tekniikan ansiosta robotti-imuri puhdistaa valmistajan mukaan moitteettomasti myös nurkat. Imuri osaa lisäksi siirtyä turboteholle ja kiihdyttää automaattisesti harjasten liikettä, kun se tunnistaa olevansa matolla.

LG Smart HOM-BOT avaus

LG Electronics tuo keväällä Pohjoismaihin Hom-bot Square -robotti-imurin kaksi mallisarjaa. DualEye-mallin väriksi voi valita punaisen, mustan tai Italian punaisen. Edullisin malli SingleEye on sen sijaan aina hopeanvärinen.

Ruotsalaisen Råd & Rön -lehden testin (10/2013) voitti huippumalli DualEye (VR6270LVMB). Se sai parhaan arvosanan pölynimukyvystä (arvosanaan sisältyy myös eläinten karvojen imurointi), äänitasosta ja pölysäiliöstä. Laite arvioitiin myös hiljaisimmaksi testatuista laitteista, sillä se tuottaa Råd & Rön -lehden käyttämän mittaustavan mukaan ainoastaan 53 desibelin äänitason. Lisäksi laite sai parhaan arvosanan helposti saatavilla olevasta ja puhdistettavasta pölysäiliöstä.

Yksinkertaisemmista robotti-imureista poiketen DualEye -huippumallissa on kaksi kameraa, jotka luovat yhdessä kartan kodista. Näin laite oppii suunnistamaan hyvin, eikä se liiku satunnaisesti. Kaikissa malleissa on ultraääni-ilmaisimet, jotka auttavat imuria arvioimaan tarkemmin välimatkan esteisiin. Näin laite välttää törmäämisen seiniin, huonekaluihin ja muihin kodin esineisiin, eikä se putoa alas rappusia.

LG Hom-bot Square toimii valmistajan mukaan erittäin luotettavasti. Jos imuria nostaa tai siirtää, se muistaa virtuaalisen karttansa avulla, missä on viimeksi ollut, ja jatkaa imurointia samasta kohdasta. Akkutehon käydessä vähiin laite hakeutuu automaattisesti latauspisteeseen ja palaa akkunsa ladattuaan jatkamaan imurointia sieltä missä työ keskeytyi.

Robotti-imurin suuri pölysäiliö on helppo tyhjentää. Laitteeseen kuuluu lisävarusteena laattaan kiinnitettäviä mikrokuituliinoja, joilla voi pyyhkiä pölyt kovilta lattioilta. Robotin toimintoja pystyy hallitsemaan myös älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella.

LG Hom-bot Square robotti-imurit tulevat Suomeen keväällä 2014. Niiden hinnat ovat:

DualEye 3D punainen (VR62701LVM) ja musta (VR6270LVMB) alle 700 €
DualEye Italian punainen (VR62601LV) alle 600 €
SingleEye hopea (VR6340LV) alle 500 €

LG_Hom-bot_VR6340LV

 

LG_CHom-bot_VR6270LVB_DryMop

LG Smart HOM-BOT_Smart Control