Nokialta kolme edullista Android-älypuhelinta

Nokia julkisti Android-käyttöjärjestelmään perustuvan X-mallistonsa Barcelonassa tänään alkaneilla Mobile World Congress -messuilla. Mallisto sisältää kolme edullista älypuhelinta noin sadan euron hintaluokkaan. Nokian uutuudet poikkeavat Android-perusmalleista monipuolisten sovellustensa kuten Here-karttojen ja MixRadion sekä Microsoftin Skype-, OneDrive- ja Oulook.com-palvelujen avulla.

Nokia_XL_avausPerusmalli Nokia X on suunniteltu omistajansa ensimmäiseksi puhelimeksi. Neljän tuuman näytöllä varustetun laitteen arvioidaan maksavan alle 90 euroa ennen veroja ja muita myyntikuluja. Se on tulossa valikoiduille markkinoille välittömästi.

Nokia X+ tarjoaa lisää muistitilaa esimerkiksi musiikin, valokuvien ja videoiden tallentamiseen. Sitä odotetaan myyntiin valikoiduilla markkinoilla vuoden 2014 toisella neljänneksellä. Hinnaksi arvioidaan noin 100 euroa ennen veroja ja muita myyntikuluja.

Nokia XL on varustettu viiden tuuman näytöllä ja esimerkiksi Skype-videopuheluiden soittoon soveltuvalla etukameralla. Laite tulee myyntiin valikoiduilla markkinoilla vuoden 2014 toisella neljänneksellä. Hinnaksi arvioidaan noin 110 euroa ennen veroja ja muita myyntikuluja.

Nokia X -mallisto
HINTALUOKKA: 90–100 € ennen veroja ja muita myyntikuluja
KAUPOISSA välittömästi (X) tai vuoden 2014 toisella neljänneksellä (X+ ja XL)
NÄYTTÖ 4 tuumaa, 800 x 480 (X ja X+), 5 tuumaa 800 x 480
SUORITIN Qualcomm Snapdragon S4 dual-core 1 GHz
KESKUSMUISTI 512 MB (X), 768 MB (X+ ja XL)
TALLENNUS 4 gigatavun sisäinen muisti ja micro sd -korttipaikka
KAMERA 3 megapikseliä (X ja X+), 5 megapikselin etukamera ja 2 megapikselin takakamera (XL)
AKKU 1500 mAh (X ja X+), 2000 mAh (XL)
PUHEAIKA 10,5 h (X ja X+), 13,0 h (XL)
MITAT 115,5 x 63 x 10,4 mm (X ja X+), 141,4 x 77,7 x 10,9 mm (XL)
PAINO 129 g (X ja X+), 190 g (XL)
LISÄTIEDOT valmistajan englanninkielisiltä kotisivuilta

Nokia_xl_takaNokia_xl_etu_skype

 

Nokia-X_värit