Suomi kohtaa Ruotsin huippukokkien maaottelussa

Suomen ja Ruotsin huippukokkimaajoukkueet ottavat toisistaan mittaa tällä viikolla Electrolux Friendly Challenge Suomi-Ruotsi-maaottelussa Taste of Helsinki -festivaaleilla. Joukkueissa on kokemusta kauhan varresta maailman parhaista ravintoloista kuten Fat Duc ja Noma.

kokit_avaus

Taste of Helsinki -festivaaleilla nähdään ottelu, jossa kohtaavat Suomen ja Ruotsin mainetta niittäneet kokkimaajoukkueet. Electrolux Friendly Challenge -kisassa kahden hengen tiimit valmistavat mysteerilaatikon aineksista ruoka-annoksen tunnissa. Lisäjännitystä kilpailuun tuo pakollinen henkilövaihto valmistuksen aikana.

Vuonna 2012 järjestetyissä Kokkien olympialaisissa Suomi sijoittui seitsemänneksi, ja Ruotsin joukkue otti loistavalla suorituksella kultaa. Kilpailussa käytettävästä pisteytyksestä johtuen kultamitali Kokkien olympialaisissa on erittäin arvostettu saalis.

Electrolux toimii kummankin joukkueen sponsorina ja strategisena yhteistyökumppanina. Electrolux on myös Taste of Helsinki ja Taste of Stockholm -festivaalien päätukija. Maailman parhaat keittiöt eivät nekään ole Electroluxille tuntemattomia, sillä noin puolet maailman Michelin-keittiöistä luottaa Electroluxin laitteisiin.

”On mielenkiintoista nähdä huippukokit kisaamassa toisiaan vastaan hieman poikkeavissa olosuhteissa, kun raaka-aineet ovat yllätys ja kaikki valmistetaan kodinkoneilla. Taistelun lomasta lentää siis varmasti vinkkejä myös kotikokeille,” toteaa Arto Arhipoff Electroluxilta.

Molemmat joukkueet koostuvat maidensa huippuammattilaisista. Heidän ansioluetteloistaan löytää maailman huippuravintoloita kuten Fat Duck, Noma, Olo, Luomo, ja Chez Dominique. Joukkueet ovat ansioituneet myös kansainvälisissä kilpailuissa, missä ne ovat toimineet maansa ruokalähettiläinä.

Suomen ja Ruotsin kokkimaajoukkueet kisaavat alkuruoasta torstaina 12.6. klo 18, pääruoasta perjantaina 13.6. klo 12 ja jälkiruoasta samana iltana klo 18. Mysteerilaatikoiden sisällön joukkueet saavat noin 15 minuuttia ennen koitoksen alkua.

kokit_artikkeli