Dolby Atmos tulee elokuvateattereista Pioneer-viritinvahvistimiin

Pioneer on esitellyt kolme uutta kotiteatterin viritinvahvistinta, joihin saa päivityksenä myös Dolby Atmos -äänentoiston. Vuonna 2012 teattereihin tuotu Atmos mahdollistaa äänten toistamisen kaikista suunnista – jopa kuuntelijan yläpuolelta.

Pioneer_SC-LX88-S_avaus

Pioneer SC-LX88, SC-LX78 ja SC-LX58 sisältävät kotiteatterin viimeisintä tekniikkaa, kuten hdmi 2.0 -liitännät. Ne välittävät 4h ultra hd -kuvaa jopa 60p/50p ruutua sekunnissa ja hyödyntävät samalla laadukkainta saataville tulevaa värintoistoa (4:4:4).

Viritinvahvistimet tukevat parhaita häviöttömästi pakattuja elokuvaäänen formaatteja, kuten Dolby true hd ja Dts hd master audio, mutta myös korkean erottelun musiikkitiedostoja, kuten aiff, alac, dsd ja flac ja wav, mukaan lukien monikanavaiset alac/wav 5.0 ja 5.1 24 bit/96 kHz. Uusien vahvistimien piiritekniikka täyttää valmistajan mukaan vaativimpienkin hifistien toiveet.

Verkko-ominaisuudet ja liitettävyys ovat nekin huippuluokka, ja mukana on muun muassa AirPlay, bluetooth (apt-x), dlna sekä Android-laitteiden mhl-tuki. Viritinvahvistimia ohjataan upeasti toteutetuilla iOS- ja Android-sovelluksilla.

Uudet 9.2-kanavaiset viritinvahvistimet Pioneer SC-LX88 ja SC-LX78 tulevat kauppoihin syyskuussa 2700 ja 2100 euron hintaan. Pioneer SC-X58 maksaa noin 1700 euroa, ja sitä odotetaan kauppoihin elokuussa.

Pioneer_SC-2024-K

Uudet 7.2-kanavaisten viritinvahvistimien huippumallit SC-2014 ja SC-1014 tulevat kauppoihin heinä- ja elokuun vaihteessa noin 1100 ja 900 euron hintaan.

Dolby Atmos -tekniikka tulee saataville kolmeen uuteen 9.2-kanavaiseen viritinvahvistimeen. Atmos-äänentoistosta kerrotaan tarkemmin Dolbyn englanninkielisillä kotisivuilla. Teattereiden Dolby Atmos -tekniikasta on tehty myös kiinnostava video.